Veiselskapet Nye Veier AS har inngått avtale med to firmaer som skal utføre rivearbeider i forbindelse med deres motorveiutbygging i Trøndelag.

- Vi har inngått en rammeavtale med to leverandører, den ene er det landsdekkende firmaet AF Decom og det andre den lokale grupperingen SG Entreprenør, sier Johan Arnt Vatnan som er direktør for Nye Veier AS i Trøndelag.

150 bygninger

En foreløpig oversikt viser at motorveiutbygginga mellom Ulsberg og Åsen vil kreve riving av rundt 150 bygninger på ca 70 eiendommer i 7 kommuner, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Ifølge Johan Arnt Vatnan er veiselskapet nå i en prosess med å overta bygninger.

- Noen eiendommer har vi kjøpt, noen eiere diskuterer vi med, og noen har vi ikke kommet så langt med. Det er viktig å gjøre dette på en forsvarlig måte, og involvere de som sitter på eiendommene på en god måte, sier Johan Arnt Vatnan.

Prosjektdirektør for Nye Veier i Trøndelag, Johan Arnt Vatnan. Foto: Martin Andersen

Bygningene det er snakk om er alt ifra garasjer til bolighus, fritidsboliger og også en del landbruksbygninger, ifølge Lars Håvard Verkland, som er leder for grunnerverv i Nye Veier i Trøndelag.

Han opplyser at Nye Veier så langt har innløst rundt halvparten av de aktuelle eiendommene, altså rundt 35 eiendommer.

SE VIDEO: Slik kan ny E6 i Melhus bli

Starter rivinga til sommeren

Johan Arnt Vatnan regner med at rivingsarbeidene kan starte i løpet av sommeren.

- Vi er nå i ferd med å utarbeide en detaljert plan for riving. Det er på strekningen Ranheim - Værnes at riving først blir aktuelt, mens riving på strekningen Kvål - Melhus vil komme etterhvert, sier Vatnan.

Han fremholder at miljøaspektet er viktig i forbindelse med rivingsarbeidene, og sier man vil prøve å gjennvinne mest mulig.

- Vemodig for oss å flytte

Tom Eikeheisæther på Hell er en av dem som har solgt eiendom til Nye Veier AS. Han solgte huset på bildet øverst i artikkelen.

- Jeg vil skryte av Nye Veier for en meget ryddig prosess. Det var en god tone hele veien, og de var meget imøtekommende. Jeg er veldig fornøyd med salgssummen, og prosessen gikk over all forventning, sier Eikeheisæther.

- Når det er sagt er det litt vemodig for oss å flytte, dette er barndomshjemmet mitt som min morfar tegnet på 60-tallet.

Han mener imidlertid at støysituasjonen gjør at det ikke er noe annet alternativ.

- Det er mye støy både fra E6, jernbane og flytrafikk allerede i dag. Det går ikke an å føre en samtale på verandaen når toget passerer, sier Eikeheisæther.

Tar sikte på veibygging i 2019

Nye Veier tar sikte på å starte bygging av den nye motorveien mellom Ranheim og Værnes i andre kvartal 2019. Sør for Trondheim venter veiselskapet å starte motorveibygging på strekningen mellom Melhus sentrum og Kvål høsten 2019, ifølge nyeveier.no.

Nye Veier legger i hovedsak opp til bygging av firefelts motorvei på sine prosjekter i Trøndelag, og store deler av strekningen får trolig fartsgrense 110 km/t.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.