Ekteparet bor på Moholt i Trondheim, og var på vei hjem fra hytta da bilen Henry Haarberg kjørte, ble truffet av noe stort som kom flygende.

- Jeg ante fred og ingen fare. Så smalt det i fronten. Jeg så at noe kom flygende, men det hele gikk så fort, sier 75-åringen.

Traff her: Henry Haarberg viser frem punktet på bilen hvor plata traff.

Fikk du med deg denne fra E6? Kjørte i fylla med 20 tonn tungt vogntog på E6 i Trondheim

- Får ikke opp døra

Det var søndag 13. mai cirka klokka 17.50 at bilen til Haarberg, en Volkswagen Golf 2009-modell, ble truffet av ei ganske stor plate på E6, like ved avkjøringen til E39.

- Vi var på vei nordover, og det var ganske mye kø i dette området. Jeg kjørte derfor i ganske lav hastighet, sier han.

- Det ble en skikkelig smell, og bilen ble ødelagt i fronten. Lykta ble knust og døra på sjåførsiden er ikke mulig å åpne etter sammenstøtet med plata, forteller Haarberg.

Hard medfart: Bilen fikk store skader i sammenstøtet med platen som kom flygende.

Han forteller at han ble ganske perpleks av hele situasjonen, og han fortsatte å kjøre en stund fordi han trodde at sjåføren som hadde mistet plata lå foran ham.

- Så skjønte jeg at det kanskje var en møtende bil som hadde mistet plata. Innen jeg fikk snudd og kjørt tilbake, så var plata borte. Det er ikke sikkert at vedkommende som mistet plata, er klar over at den traff min bil, i alle fall ikke hvis den lå på en tilhenger, sier Haarberg.

Må repareres: Bilen har skader for anslagsvis 40 000 kroner.

- Kunne gått verre

Med den kjedelige episoden frisk i minne, ønsker Haarberg å gjøre folk oppmerksom på viktigheten av å sikre lasten godt.

- Folk må være oppmerksomme på hva de gjør. Dette kunne gått så mye verre. Enn om plata hadde truffet frontruta, sier han.

Ekteparet bruker bilen hovedsakelig til å komme seg til og fra hytta, men nå må bilen inn til reparasjon.

- En på verkstedet til Møller bil anslo at det var skader for cirka 40 000 kroner, sier han.

Klatre over: På grunn av skadene må Henry Haarberg kravle over til sjåførsetet ved å sette seg inn på passasjersida.

- Altfor mye dårlig lastsikring

Tidligere i mai gjennomførte Statens vegvesen flere kontroller hvor det blant annet ble fokusert på dette med tilhengerlast.

- Vi ser dessverre altfor mye dårlig lastsikring, spesielt nå om våren, fortalte Jan Ivar Moen, fagleder i utekontrollen i Trøndelag.

- Om det er for lite kunnskap eller for lite tid, vet vi ikke. Men folk rydder i hager, boder og garasjer, og ikke alle er så nøye på å holde seg innenfor kantene av tilhengeren – for eksempel at lange greiner stikker langt utenfor. Vi ser også en del feillasting; at hengerne er for tunge eller har feil tyngdepunkt. Dette kan være farlig i trafikken, forklarte Moen.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.