Det var søndag ettermiddag ulykken skjedde under trening på motorsportsanlegget, som ligger nord for Oppdal sentrum. Det er NMK Oppdal som eier anlegget, men det var Motorklubben Trondhjem som leide banen.

- Alle de formelle vilkårene for å gjennomføre treningen, som førstehjelpsutstyr, kurset førstehjelpspersonale, krav til transport av båre og nok funksjonærer, var på plass, sier fungerende generalsekretær Are Antonsen i Norsk motorsportforbund til Adresseavisen.

Vurderer skjerpede rutiner

Motorsportforbundet avventer politiets rapport av hva som faktisk hendte. Forbundet har snakket med alle de involverte klubbene.

- Motocross-miljøet er til stede og tar vare på de som har vært involvert i den tragiske ulykken. Alle er en del av motocross-miljøet, sier Antonsen.

- Vil rutinene bli skjerpet etter ulykken?

- Når det skjer en dødsulykke som dette, så må vi se om det er noe vi kan lære av det. Dette vil bli tatt opp og vurdert så snart vi har all informasjon, men nå er det ingenting som er konkret. Mindreårige i nærheten av banetrase er noe vi vil se på. Det er mulig det bør være mer absolutte regler med avstand til bane under kjøring, ikke minst for mindreårige. Vi skal gå grundig inn i saken og vurdere om vi kan gjøre tiltak slik at vi kan unngå slike hendelser i framtida, sier Antonsen.

Føreren ikke siktet

Politiet undersøker om noe straffbart kan ha skjedd.

- Foreløpig etterforskning viser at gutten sto nært banen, uten at jeg kan gå i detalj på hvor nært. Jeg ønsker heller ikke å gå i detalj på selve sammenstøtet, men vi har en oppfatning av hvordan dette skjedde, sier politiadvokat Kåre Svepstad til NRK. Han legger til: - Målet vårt er å finne ut hva som har skjedd og hvorfor, og om det kan være noe straffbart. Foreløpig foreligger ingen siktelse.

Politiet samlet tirsdag fortsatt inn opplysninger om hendelsen og foretok nye vitneavhør.

- Når vi har fått rapporten fra ulykkesgruppa til Statens vegvesen vil vi sette sammen alle opplysningene og ha klart for oss et hendelsesforløp. Foreløpig kan vi si at det er mest sannsynlig at føreren har mistet kontrollen og sykkelen har endret kurs, sier lensmenn i Oppdal, Finn Skårsmoen, til Adresseavisen.

- Mc-føreren er avhørt, men vi vil ikke gi ut opplysninger om hva føreren har forklart, sier Skårsmoen, som har stengt motorsportanlegget så lenge etterforskningen pågår.