Lei av å sitte helt i ro mens du ser på film? Nå kan du slippe. Trondheim kino har nemlig skaffet seg noen helt spesielle kinoseter - som beveger seg i takt med handlingen på lerettet.

Se video øverst i denne artikkelen!

- Kjenner humpene i veien

- Hvis du skal se en film med mye action, så er dette med på å dra deg med i handlingen og å gi en mer ekstrem opplevelse, sier Arild Kalkvik som er kinodirektør.

- Ta for eksempel hvis det er snakk om en biljakt, så blir du dratt med i de retningene bilen går og du kjenner humpene i veien. Når det skjer eksplosjoner merker du det i stolen, sier Kalkvik.

Setene kalles «D-box», og Trondheim kino er ifølge kinosjefen eneste kino i Norden som har denne typen seter.

- Det rister godt. Hvordan er det å drikke brus og spise popcorn i setene?

- Det har vi testet, og det går helt fint. Det er gode koppholdere. Og så lenge du har tatt litt av toppen av popcornet tror jeg også det går greit.

Kinodirektør Arild Kalkvik Foto: Mariann Dybdahl

Tilsammen er det montert 28 «D-box»-seter i sal 6 på Prinsen kino.

Tilgjengelig på enkelte filmer

Publikum får prøve setene for første gang tirsdag, under førpremieren på actionfilmen Deadpool 2. Men setene vil ikke være i bruk under alle filmer.

- Det er kun et utvalg filmer som er programmert for dette, primært er dette snakk om de store actionfilmene fra Hollywood, sier Kalvik.

Ifølge Trondheim kinos nettside vil det være mulig å prøve setene på disse filmene:

- Solo: A star wars story

- Jurassic World: Fallen kingdom

- Ant-Man and The Wasp

- De utrolige 2

Vil ikke si hva setene har kostet

Kalkvik vil ikke ut med hva de nye setene har kostet, men sier de ikke har vært billige. Prisen for å bruke setene er imidlertid 50 kroner som kommer i tillegg til prisen for vanlig kinobilett.

Følg Adresseavisen på Facebook , Instagram og Twitter.