– For destinasjonen Namsskogan familiepark betyr dette at vi nå får muligheter for helårsaktiviteter. Dette er en milepæl for parken, sier destinasjonsdirektør i Familieparken Joe Halvard Braseth.

Onsdag ettermiddag signerte Braseth avtalen sammen med museumsdirektør i NTNU Reidar Andersen og administrerende direktør ved Vitensenteret i Trondheim, Arnfinn Rokne.

De tre partene initierer nå et tre år langt prosjekt for å utvikle konseptet, som inkluderer en opplevelsesarena i Familieparken.

Synergieffekt

Basis for avtalen er utstillinger og aktiviteter basert på forsknings- og teknologibasert kunnskapsformidling. Dette skal tilpasses forskjellige aldersgrupper med hovedvekt på barn og unge.

LES OGSÅ: En ny vår for døde villkatter

– Dette vil gi familieparken en hel del synergier. Vi kan lage kompetansekurs for lærere via NTNU. Det vil komme synergier mellom Miljødirektoratet og utstillinga til NTNU og den naturvitenskapelige delen av konseptet. Det er som hånd i hanske. Det vi gjør nå er å lage et kompetansesenter. Dette er et prosjekt som i første omgang skal utvikles over tre år – men som skal gå over lang tid i årene som kommer. Dette er ikke venstrehåndsarbeid, sier Braseth.

Prosjekteier er Namsskogan familiepark, og det ansettes en egen prosjektleder.

Bygger om Rebellas hule

– Ambisjonen er en årlig utviklingskostnad på 1,2 millioner kroner. Det etableres en egen felles prosjektgruppe som styrer prosjektet. Det etableres også en forpliktende avtale tilsvarende prosjektperioden på tre år fra 2019.

LES OGSÅ: Fant insekt i vinglasset

Etter prosjektperioden vil det etableres løpende avtaler med fem års varighet, opplyser destinasjonsdirektøren.

– Utviklingsprosjektet finansieres av Innovasjon Norge, Trøndelag fylkeskommune, Namsskogan kommune og Namsskogan familiepark, sier Braseth.

LES OGSÅ: Det kan bli opplevelsessenter for laks på Brattøra

Det etableres også en kortsiktig avtale for utstillinger og aktiviteter sommeren 2018 – basert på hva som er praktisk gjennomførbart.

– Vi har plukket ut vitensenterutstillinga, så jobber vi med utstillinga fra Naturvitenskapelig museum, sier Braseth.

Arbeidet med å bygge om det som en gang var Rebellas hule til et opplevelsessenter, er allerede i gang.

LES OGSÅ: Høyt konfliktnivå ved Namsskogan familiepark – nå håper partene på dialog

– Hula skal bli en utstilling- og aktivitetsarena for Naturvitenskapelig museum og Vitensenteret, sier Braseth som allerede ser for seg hvor mye besøkstallene vil øke som en direkte konsekvens av nyvinninga.

– I løpet av fem år er målet å ligge på 75.000 besøkende per år. Nå ligger vi på 50.000. Dette prosjektet vil binde nord og sør-delen av Trøndelag sammen. Det er stort for hele Namdalen, sier Braseth.

Her er intensjonsavtalen mellom Namsskogan familiepark, Vitensenteret og NTNU Vitenskapsmuseet. Foto: Christine Schefte
Joe Halvard Braseth møtte onsdag opp på Vitensenteret i Trondheim for å signere intensjonsavtalen mellom Namsskogan familiepark, Vitensenteret og NTNU Vitenskapsmuseet. Her sammen med modellbygger Jens Hegstad og teknisk leder Frode Willmann. Foto: Christine Schefte