Dette finner Sør-Trøndelag tingrett bevist, ifølge en fersk dom mot mannen. Politiet fikk i desember flere meldinger om 39-åringens aktivitet. Det ble besluttet spaning og 8. januar ble han pågrepet. Etter pågripelsen fant politiet også bildebevis på mannens mobiltelefon. I tillegg til bilder av kvinner, hadde mannen også avbildet postkasseskilt tilhørende noen av kvinnene. Mannen har sittet varetektsfengslet siden arrestasjonen.

Åtte tilfeller av personforfølgelse

Mannen nektet straffskyld da straffesaken mot ham startet i slutten av april. I tiltalen beskrives hvordan 39-åringen i perioden 14. september 2017 til 6. januar 2018 kikket inn vinduene til både identifiserte og uidentifiserte kvinner i Trondheim. I tillegg til kikking fotograferte han og tok video av flere av kvinnene - gjerne mens de var lettkledde.

I en av tiltalepostene som mannen dømmes for, går det frem at 39-åringen en oktoberkveld i fjor «kikket inn vinduet til en for politiet ukjent kvinne og fotograferte baken hennes».

Den siktede mannen har sonet noe av forvaringsdommen sin her i Trondheim fengsel. Han var prøveløslatt da kikkingen skjedde.

Da 39-åringen 6. januar lusket rundt diverse studenthybler i Trondheim, ble han filmet av politispanere mens han kikket inn gjennom flere vinduer. Ikke lenge etter skjedde pågripelsen.

Sør-Trøndelag tingrett finner det bevist at 39-åringen har gjort seg skyldig i åtte tilfeller av personforfølgelse. I fire av tilfellene finner retten at kikkingen også var seksuelt motivert. Han dømmes derfor for seksuelt krenkende adferd i tillegg.

Skapte voldtektsfrykt

Adresseavisen har flere ganger omtalt 39-åringen som har flere grove voldtekter, voldtektsforsøk og blotting på rullebladet. Mannen skapte voldtektsfrykt i Trondheim tidlig på 2000-tallet og ble i 2004 dømt til ni års forvaring for å ha begått en grov overfallsvoldtekt i Innherredsveien i Trondheim. Han ble også dømt for tre voldtektsforsøk, alle begått ved overfall av fremmede kvinner på gata i byen.

Før dette - i 1997 ble mannen dømt til 60 dagers betinget fengsel for utuktig omgang med en jente på ni år i Nord-Norge. Samtidig ble han dømt for tre tilfeller av blotting overfor en ung jente. I 2002 ble han dømt til fire års ubetinget fengsel for to voldtekter i Nord-Norge. De fornærmede var henholdsvis 13 og 16 år gamle.

Flere tilfeller av blotting

Da Adresseavisen omtalte 39-åringen høsten 2014, var han nettopp dømt til nye tre år i forvaring av Sør-Trøndelag tingrett. Dette som følge av at han hadde stått utenfor vinduene til tre studiner på Lademoen og blottet seg i desember 2013. Dette skjedde etter at han under tvil var prøveløslatt av tingretten.

Mannen blottet seg også i forbindelse med to andre prøveløslatelser fra forvaringsdommen. I 2010 gikk det ikke mange månedene etter løslatelsen før han ble pågrepet for blotting utenfor en kiosk i Østbyen i Trondheim. Selv hevdet mannen at han sto og rullet seg en røyk utenfor kiosken. Dette trodde ikke retten på, og mannen ble gjeninnsatt i forvaring.

I april 2012 hadde mannen flyttet til Frigangshjemmet i Kongens gate, en av Trondheim fengsels avdelinger. Fordi lengstetiden av den nevnte forvaringsdommen på ni år nærmet seg, hadde 38-åringen soning ved Frigangshjemmet som et ledd i tilbakeføringen til samfunnet. To dager etter at han ankom avdelingen fikk 39-åringen innvilget fem timers permisjon. Da blottet han seg nok en gang.

Erstatning

Etter at han var tatt for å ha blottet seg for studinene 2013, konstaterte Sør-Trøndelag tingrett i forvaringsdommen at det trolig var en sammenheng mellom blotterepisodene, som har gjentatt seg i mannens liv, samt de grove voldtektene og voldtektsforsøkene han tidligere er dømt for. Retten mente i tillegg at det var en reell og konkret fare for at 38-åringen ville kunne begå nye alvorlige seksuallovbrudd, og mente at ny forvaringsstraff var påkrevd for å beskytte samfunnet. Han ble prøveløslatt etter denne dommen i mai 2017.

Mannen bodde i egen bolig med oppfølging av Kriminalomsorgen da de nye kikker-forholdene skjedde. Statsadvokat Kaia Strandjord påsto mannen dømt til nye tre år i forvaring, noe retten er enig i.

Statsadvokat Kaia Strandjord påsto 39-åringen dømt til nye tre år i forvaring. Det ble også dommen i Sør-Trøndelag tingrett.

Dommerne mener det er en nær sammenheng mellom de tidligere lovbruddene og de nye. Det påpekes også at det er en nærliggende fare for tilbakefall til alvorlige lovbrudd når 39-åringen «ikke klarer å unnlate å forfølge, kikke på, ta bilder av, filme og kartlegge unge jenter ved å ta skaffe seg navn fra postkasseskilt». Retten mener også at de voldtekter som mannen tidligere er dømt for underbygger at kikkingen gir risiko for ny voldtekt.

I tillegg til den nye forvaringsdommen uten minstetid, dømmes 39-åringen til å betale fire av de fornærmede kvinnene 5000 kroner i oppreisning.