Vurderer å trekke tilbake regler om vannskuterkjøring i Hitra

Først vedtok Hitra kommune en midlertidig forskrift som begrenset vannskuterkjøring i kommunen. Nå ligger det an til at de trekker tilbake forskriften.

Fornøyd: Leder i Norges Vannscooterforbund, Christian Hammernes (t.v.), er glad for at Hitra tenker seg nøye om før de innfører ny permanent forskrift. 

4. juli 2017 innførte Hitra kommune en midlertidig lokal forskrift om vannskuterkjøring i farvannet rundt kommunen. Det ble innført fartsbegrensninger innenfor et 400- og 500-meters belte. I desember i fjor sendte kommunen ut et nytt forslag til permanent forskrift på høring, og den vesentligste endringen var at forbudet reduseres til et heldekkende belte på 100 meter fra land. Og at det innføres forbudssoner mot kjøring av vannskuter og lignende fartøy.