De står på bryggekanten, hopper uti og blir liggende på ryggen som ei sjøstjerne, med føttene og armene rett ut. Badebrygga på Grilstad er stedet å være en soldag i mai. På plenen ligger smågjenger og soler seg. Langs bryggekanten samler de mest badeglade seg.

Se flere bilder fra livet på Grilstad denne 2. pinsedagen nederst i saken:

Sjøstjerne: Markus André Selnæs ligger på ryggen som ei sjøstjerne og nyter sjøen og badetemperaturen.

Grilstad har alt, sier noen vi snakker med. Her er sol og varme, lav flytebrygge, litt høyere trebrygge og ei bru å hoppe fra for de aller tøffeste. Og folk samles her. Det er lett å møte venner.

Møter venner

- Vi pleier å være her hele året. Grilstad er blitt en hengeplass, forteller Aurora Lund. Hun er her sammen med Paula Perez-Albrigtsen. Det er her de møter folk og henger sammen. Når det er kaldt, møtes de på butikksentret og om sommeren ute på gressplenen ved sjøen.

Etter hoppet: Aurora Lund og Paula Perez-Albrigtsen slår fast at det ikke var så smertefullt likevel.

- Det er perfekt å være her når det er sommer. Det er ganske fint her, sier de to og forteller at det alltid er masse folk her.

De ligger sammen med en jentegjeng på plenen og går ned til brygga for å bade. Før de bader diskuterer de om det er mest smertefullt å hoppe fra brygga eller å gå ned stigen for å legge seg i vannet. De stålsetter seg og hopper i det.

- Det var egentlig ikke så kaldt, det var forfriskende, sier det når de kommer på land igjen. Aurora slår fast at det var mye mer smertefullt å gå ned i vannet enn å hoppe.

- Ikke så kaldt

Even Johannes Kvarberg og Markus André Selnæs (begge tolv eller nesten tolv) har badet mange ganger siden forrige søndag. Først og fremst er de på Grilstad for å bade. De hopper uti, ligger litt i vannet, klatrer på land igjen og hopper uti på nytt.

Badeliv: Tolvåringene Markus André Selnæs og Even Johannes Kvarberg sier det er morsomt, gøy og sosialt å være på Grilstad.

- Det er ikke kaldt, forteller de to. Men så trekker de på det og sier kanskje. Det er litt kaldt første gangen. Mora til Markus kaller han for isbader.

- Når du blir vant til det, er det varmt, sier begge. Egentlig er de en gjeng på seks gutter. De andre er bare en tur på butikken for å kjøpe noe godt.

- Det er morsomt, gøy og sosialt. Vi vennene møtes og gjør noe sammen, sier Even og Markus. Denne 2. pinsedagen skal de bade helt til de skal på Ranheim-kampen klokka seks.

Sommer og badeliv: Dette er Markus André Selnæs.

Svømmer, hopper og trikser

Marius Schjerve Johnsen, Kris Ander Westad Holmvaag, Vetle Aale Thoresen og Noah Iversen Brønner er en annen gjeng med sjetteklassinger fra Ranheim skole i ferd med å nyte den siste fridagen av ei lang rekke soldager uten skole. Alle fire hopper uti samtidig og svømmer om kapp over til flytebrygga på andre den siden av kanalen og tilbake igjen. Så dukker de andpustne opp fra stigen på brygga. De liker å svømme, hoppe og å trikse.

Triksing: Noah Iversen Brønner og Marius Schjerve Johnsen i lufta.

- Det er fint å her. Vi kan hoppe fra den lave flytebrygga, trebrygga og snart blir det høyvann. Da kan vi hoppe fra brua, sier gjengen. Det er ikke like stas å bade i fjæra som fra anlegget på Grilstad.

LES OGSÅ KARI HOVDES KOMMENTAR: Den følelsen når du er i Pirbadet med barna en lørdag formiddag.

- 18-20 grader i sjøen

For Kris Ander er det første badet ute i år. De andre har badet mange ganger i uka som gikk og kan fortelle at dette er den varmeste dagen til nå.

Varmt i sjøen, kaldere på land: Kris Ander Westad Holmvaag (t.v.), Vetle Aale Thoresen, Noah Iversen Brønner og Marius Schjerve Johnsen.

De har oppsiktsvekkende nyheter å fortelle:

- Det er 18-20 grader i sjøen, sier de og forteller at første badet var mye kaldere. Da var det bare 15-16 grader. I løpet av en times tid har sjøtemperaturen steget med kanskje fem grader på Grilstad denne 2. pinsedagen, ifølge disse baderne.

Noah Iversen Brønner forteller at han startet badesesongen 2018 allerede 1. januar sammen med søskenbarna.

- Da var det veldig kaldt, bare to-tre grader. Det er mye bedre og varmere å bade nå, sier han. Se flere bilder nedover:

Svømmer om kapp: Marius Schjerve Johnsen, Kris Ander Westad Holmvaag, Vetle Aale Thoresen og Noah Iversen Brønner svømmer fra trebrygga til flytebrygga på den andre siden av kanalen og tilbake igjen.
Blir varmere og varmere: Det var bare 15-16 grader da de badet første gang. En time etterpå har det så varmt at det kjennes som 18-20 grader, sier baderne Marius Schjerve Johnsen, Kris Ander Westad Holmvaag, Vetle Aale Thoresen og Noah Iversen Brønner.
Varmt i sjøen og litt kaldt på land: Kris Ander Westad Holmvaag (t.v.) og Marius Schjerve Johnsen syns det er godt med et håndkle.
Sjøstjerne: Markus André Selnæs nyter livet i kanalen på Grilstad.
Ro min båt: En liten rotur med gummibåten i småbåthavna på Grilstad.
Opp etter hoppet: Even Johannes Kvarberg og Markus André Selnæs er mest i sjøen denne 2. pinsedagen.
Varmt: Det første badet var litt kaldt, men så ble det varmt, forteller Even Johannes Kvarberg og Markus André Selnæs.
Vannskuter og sommeridyll i kanalen på Grilstad.