- Det brenner godt på flere steder. Det er høye flammer som står oppe i trærne. Jeg bor omlag en kilometer unna, men kjenner lukta godt, sier Lars Bratset til Adresseavisen ved 14-tiden.

Han ser at det brenner på to-tre forskjellige steder.

- Det ser ikke ut som det er kontroll. Det brenner i området mellom jernbanen og elva. Det er en del skog i området, så faren for at dette kan spre seg, er nok til stede, sier Bratset.

Flere store branner

En annen som bor i området er Kåre Nygård som driver Bilcenteret på Ulsberg.

- Brannen på selve Ulsberg er ikke så stor, men sørover er det to store separate branner. Til det ene stedet, i området Granholtet, vet jeg det er vei og det skal gå an å få frem brannbiler. På det andre stedet, ved tunnelinnslaget lengre nord, kan det bli verre, sier Nygård som kan melde om kraftig røykutvikling.

Det var brann flere steder ved Ulsberg fredag. Foto: Anne Berit Fagernes

Kontroll på Ulsberg - brann på Berkåk

Klokka 16.45 sier vaktleder ved 110-sentralen, Espen Singstad at de begynner å få høvelig kontroll med Ulsberg-brannen, men at det blusser opp igjen ved jernbanesporet bak Trønderenergi ved Meieriet på Berkåk.

- Vi sender fire enheter dit, og holder igjen brannhelikopteret til situasjonen er avklart, sier han.

Klokken 17.00 meldes det om kontroll på Berkåk.

- Utrivelig

Ingrid Tørset bor også i området ved Ulsberg. Hun har hatt brannfolkene på tunet fredag og synes det hele er utrivelig.

- Det brenner på flere steder og kraftig ved jernbanelinja. Det skal være verre lengre sør. Vi får håpe vinden ikke tar seg opp. Uff, dette er utrivelig, sier Tørset ved 14.30-tiden.

En times tid senere - nærmere klokken 15.30 melder hun at det ser ut til å gå veldig bra.

Ingrid Tørset på tur sørover fra Ulsberg til Oppdal melder i 15-tiden at det ser ut til å gå bra. Foto: Privat

- Vi er på tur sørover og det kan se ut som brannmannskapene har fått bukt med det verste. Jeg tror brannhelikpoteret, som hentet vann i Budenghølen i Orkla, gjorde susen. Vi har opplevd dette før og i dag var vi heldige med lite vind i området, sier Tørset

Brannhelikopter er satt inn i slokkingen. Foto: Lars Bratset

Eva Helen Sæther er en av de nærmeste naboene til brannområdet ved Ulsberg.

- Brannhelikopteret landet på tunet mitt. Det har vært to branner her på Ulsberg. Akkurat nå pågår det slokking fra brannbil her og det ser bra ut, meldte Sæther rundt klokken 15 fredag.

Eva Sæther fikk brannhelikopteret på tunet. Foto: Privat

Gnister fra godstog

Pressevakt Olav Nordli i Bane Nor opplyser at det kjørte et godstog med bremseproblemer på stedet før brannen startet.

- En bremsesko på dette toget har hengt seg opp, og da gnistrer det. Det er sannsynlig årsak til dette. Jeg har ikke oversikt over omfanget, men det brenner flere steder langs jernbanelinja, sier Nordli.

Det tørre og varme været i Trøndelag, har ført til meget stor skogbrannfare. I tolv kommuner i Trøndelag er det fra fredag ettermiddag forbud mot åpen ild. Les mer om dette her.