De private eierne av eiendommen «Drosjenes» i Elgeseter gate foreslår å bygge fire høyhus på tomta og knytte dem til Gløshaugen med bru høyt over parken der den er brattest og smalest. Dette er et forslag kommunalråd Geirmund Lykke (KrF) liker.

- Jeg liker det prinsipielle med bru. Det er i tråd med et forslag jeg hadde i bygningsrådet i mars før campusplanene ble sendt på høring, sier Geirmund Lykke. Da foreslo han at de i høringsrunden også skulle be om synspunkter på en eventuell bruforbindelse over Klæbuveien fra Gløshaugenplatået til Klæbuveien 22 / Elgeseter gate 21. Denne eiendommen går under navnet «Drosjenes».

Kommunalråd Geirmund Lykke (KrF)

Bruer fra Gløshaugen til Øya

Geirmund Lykke fikk ikke flertall i bygningsrådet 6. mars for å sende bruforslaget ut på høring. Han er derfor glad for at grunneierne av eiendommen «Drosjenes» i Klæbuveien 22 / Elgeseter gate 21 kommer med et lignende forslag.

Slik kan det bli: Bruer mellom Gløshaugen og Elgeseter. Foto: ILL: VALERIO RICCI, RETT HJEM ARKITEKTER FOR LINCOLN AS

Lincoln ser i tillegg til brua over Høyskoleparken også for seg ei bru fra de samme høyhusene og over Elgeseter gate til et mulig nybygg på Shell-tomta. Slik mener de at St. Olavs hospital og de medisinske fagmiljøene til NTNU blir knyttet sammen med Gløshaugen. Eierne av «Drosjenes» mener bruene kobler de ulike delene av nye NTNU terskelfritt og rullestolvennlig sammen uten at det er nødvendig å bygge i parken.

De private eiendomsinvestorene kommer med forslaget i sitt høringsinnspill til planprogrammet for campus. Alle høringsinnspillene ble offentliggjort torsdag.

Høyhus og bruer: terje Søbstad (t.v.) og Vegard Wollan i eierselskapet Lincoln.

LES OGSÅ KRONIKKEN: Campus vil føre til mer hyblifisering

Åpen for å diskutere høyhus

- Dette vil korte avstandene mellom Gløshaugen mot Klæbuveien, Elgeseter gate og til St. Olav, sier Geirmund Lykke. Han er åpen for å diskutere byggehøyden utover det dagens reguleringsplan tillater. Men han vil ikke antyde hvor mange etasjer han vil kunne godta på tomta mellom de gamle murgårdene på fire-fem etasjer.

- Høyhus vil skille seg ut, men dersom dette blir en nøkkeleiendom i det nye universitetsområdet, må være mulig å bygge høyere enn det som var forutsatt da det var planer om studenthybler på tomta, sier Lykke.

Foto: ILL: VALERIO RICCI, RETT HJEM ARKITEKTER FOR LINCOLN AS

Forbindelser i sør og nord

- Jeg tenker meg ei bru, kanskje med glassoverbygg, som går fra Gløshaugen og over til nye areal på Elgeseter. Det er spennende at forslaget kommer på nytt.

Geirmund Lykke mener også det vil være bra med universitetsbygg i den sørlige enden av parken fra dagens parkeringsplass i Hesthagen og opp til Gløshaugen. Med en bruforbindelse til «Dorsjenes» mener han det blir to gode forbindelser mellom Gløshaugen og ned til hovedinnfartsåra i Elgeseter gate.

Foto: ILL: VALERIO RICCI, RETT HJEM ARKITEKTER FOR LINCOLN AS

LES OGSÅ KRONIKKEN: Campusutvikling er byutvikling