Egentlig gikk fristen ut 16. mai, innen da skulle alle fylkespolitikere si om de tar gjenvalg eller ei.

- Tore spurte meg om bitte litt ekstra tid, og jeg sa at det var greit. Det er ikke dramatisk, sier Eva Kristin Hansen, som leder komiteens arbeid.

- Du har ikke gitt Sandvik noen ny frist?

- Nei, men det skal være styremøte i Trondheim Ap mandag i neste uke. Det vil jo påvirke. Så jeg regner med at vi får en avklaring i løpet av starten på den uka, sier Hansen.

Eva Kristin Hansen leder nominasjonsprosessen for Ap i Trøndelag opp mot fylkestingsvalget.

- Ingen sammenheng

Mandag er det altså innkalt til styremøte på partikontoret på Folkets Hus i Trondheim. Ett av punktene på dagsorden er: «Innspill på kandidater til fylkestingsvalget». Et annet stort spørsmål som henger i lufta, er om Trondheim-ordfører Rita Ottervik går for gjenvalg. Ottervik vil ennå ikke svare på hva hun selv velger å gjøre eller når den beskjeden gis.

- Det er uklarheter og utvidede frister både for deg og Tore O. Sandvik. Henger det valget du må ta, på noen måte sammen med valget som Sandvik tar?

- Nei, sier Ottervik.

- Det er styremøte i Trondheim Ap mandag, er det viktig for den prosessen du nå går gjennom?

- Nei, det kan jeg ikke se.

- Så du skal ikke drøfte dette med styret?

- Jeg har ikke noen agenda på det, nei, sier Ottervik.

Les også: Unge stjerner forlater båten

Både ordfører Rita Ottervik og fylkesordfører Tore O. Sandvik har bedt om ekstra tid for å finne ut om de vil gå for gjenvalg eller ei. Dette henger ikke sammen, ifølge Ottervik.

Heller ikke Eva Kristin Hansen tror nominasjonsprosessene i fylket og kommunen henger sammen:

- Nei, det er klart at Trondheim Ap må ha sine diskusjoner, men jeg tror faktisk ikke dette henger sammen. Men jeg vet ikke hva Rita eller Tore tenker, sier Hansen.

Mister to topper

Partitopper fra det tidligere nordfylket - Anne Marit Mevassvik og May Britt Lagesen - har overraskende sagt nei til gjenvalg. Det gjør arbeidet til komiteen mer krevende:

- To av de dyktigste som vi har, har sagt at de ikke tar gjenvalg. Det påvirker selvsagt prosessen og gjør det vanskeligere for oss. Vi må få til balanse for hele geografien, sier Hansen.

- Er det ingen som har reagert på at noen får utvidet frist?

- Nei. Jeg vet ikke, men jeg vil anta at Tore O. merker presset han også, nå. Så han skjønner jo at man må komme med et svar, sier hun.

- Hva gjør du dersom Sandvik ikke svarer i løpet av starten på uka som kommer?

- Da må vi ha en dialog om det, så må vi kanskje jobbe ut ifra at vi ikke har noe svar. Men jeg er ikke hysterisk ennå, sier Hansen.

Tore O. Sandvik har ikke besvart Adresseavisens henvendelse tirsdag, men tidligere har han sagt at han ikke er klar til å svare ennå.

Ingen frist til Ottervik

Leder av nominasjonskomiteen til Trondheim Ap, Thomas Kappfjell, sier de vil publisere en liste rundt 18. juni.

- Vi er litt forsinket i arbeidet vårt. Det ble en litt omstendelig prosess, og det har også virket litt inn at Rita Ottervik ikke har svart oss ennå, sier Kappfjell.

Han sier komiteen ikke har gitt henne noen frist.

- Hvordan påvirker det ditt arbeid at sentrale folk som Geir Waage, Marek Jasinski og Rune Olsø ikke tar gjenvalg?

- Det påvirker litt, ja. Det er kjedelig å miste nøkkelpersoner, men vi har mange gode å ta av, sier Kappfjell.

Les også: Ottervik vil ikke svare om gjenvalg - men her er hennes nye rådgiver

PS:

Disse Ap-toppene har sagt ja til gjenvalg i fylket: Hanne Moe Bjørnbet, Terje Sørvik, Jan Inge Kaspersen, Per Olav Hopsø, Stig Klomsten.

Disse har sagt nei i fylket: Kirsti Leirtrø, Anne Marit Mevassvik, May Britt Lagesen, Renate Tårnes.