- Dette kunne blitt en veldig farlig situasjon, sier Jan Ivar Moen, fagleder for utekontrollen hos Statens vegvesen i Trøndelag.

Han er glad det hele endte bra da det brøt ut brann i et rumensk vogntog som var på vei langs E14 mot Stjørdal.

- Et stort kjøretøy i brann er farlig, og hvis det oppstår brann i en tunnel, er det betydelig verre. Det er veldig bra at vi får stoppet kjøretøyet før det kjører inn i en tunnel, sier Moen.

Så røyken

Statens vegvesen hadde teknisk kontroll på E14 onsdag da observante kontrollører oppdaget at det kom røyk fra et kjøretøy.

- Den første kontrollposten oppdaget at det var røykutvikling i et kjøretøy som passerte. De fikk varslet den andre kontrollposten, som fikk stanset kjøretøyet, sier Moen.

Vogntoget ble vinket inn i en busslomme i Hegra. Deretter ble både brann og politi alarmert.

Åpen varme

- Det var varmgang i en aksling, og det hadde vært åpen varme. Brannen var slukket med vann før enhetene våre kom frem. For vår del ble det derfor snakk om kontroll og nedkjøling av kjøretøyet, sier Bjørn Rønning, brannsjef i Stjørdal kommune.

Han sier at brannmannskapene målte en temperatur på hele 280 grader der brannen hadde oppstått.

- Det er veldig varmt, konstaterer Rønning.

Brannen oppstod i et rumensk vogntog som var lastet med papirruller. Moen sier det trolig var en teknisk mangel på kjøretøyet som var årsaken til varmgangen som oppstod i en bakaksel.

Operasjonsleder Bernt Tiller ved Trøndelag politidistrikt sier at det ikke var noen fare for at brannen skulle spre seg, og betegner hendelsen som udramatisk.

- Verken bilfører eller eier kan lastes for det som skjedde, det blir derfor ikke opprettet noen sak. Men det ble nedlagt kjøreforbud på kjøretøyet, sier Tiller.

Statens vegvesen opplyser imidlertid at føreren blir anmeldt for manglende gyldighet på førerkort, og bileier bir anmeldt for ikke godkjent fartsskriver.

Se bildene fra da 400 motorsyklister møttes i Trondheim.