For daglig leder Kenneth Waal i Mestertak entreprenør i Trondheim ble onsdag morgen et aldri så lite mareritt.

- Hva skal man si, det er vi som har vært oppå der og tent på, starter Waal med å si til Adresseavisen noen timer etter brannen ved E.C. Dahls bryggeri i Trondheim.

Han understreker at han synes hele episoden er trist og lei.

- Vi synes det er uheldig og synd både for oss i Mestertak og vår kunde, men det er rett og slett et uhell, sier Waal.

Det tok en stund før brannvesenet fikk full kontroll på brannen.

- Åpen flamme

Politiet fikk melding om brann på taket til bryggeriet på Lademoen klokka 07.53 onsdag morgen. Det var to ansatte ved Mestertak entreprenør som var til stede da brannen brøt ut.

- Vi har fulgt alt av interne rutiner når det gjelder KS/HMS og varmearbeid. Vi bruker åpen flamme for å smelte sammen asfaltbelegget,og det er i den forbindelse branntilløpet har skjedd, forklarer Waal.

Det ble pøst på med vann på ene veggen av det gamle tapperiet. Foto: VEGARD EGGEN

Det ble også brukt ikke-brennbar steinull (Rockwool) i forbindelse med taktekkingen som er et tiltak mot nettopp brann etter nye regler fra Finans Norge. De to ansatte er erfarne taktekkere ifølge Waal. De ble sendt til legesjekk etter å ha pustet inn røyk.

Waal har vært på St. Olavs. Hospital og hentet sine medarbeidere, og de har tatt en intern runde på kontoret i etterkant av hendelsen sammen med prosjektleder. Det er cirka 25 ansatte i selskapet.

- Det går bra med dem, de synes heller ikke dette var spesielt artig, sier han.

To taktekkere ble sendt til legesjekk.

- Utrolig kjedelig

De har forklart at de oppdaget røykutviklingen selv, og de ringte brannvesenet. Deretter gikk alarmen på E.C. Dahls bryggeri.

- De pustet inn litt røyk da de forsøkte å rive taket for å forsøke å slukke branntilløpet. Vi hadde også en brannslange på taket som et ekstra tiltak etter vi tok en intern briefing under analysen vi hadde før oppstart, sier han.

Waal har ingen problemer med å forstå de sterke følelsene som er sving når det gjelder E.C. Dahls bryggeri.

– Det skjønner vi godt. Vi synes det er utrolig kjedelig vi også, heldigvis så er det kun materielle skader og ingen personskader - dette ble ingen artig arbeidsdag, sier han.