Om morgenen 9. februar var Kristian Bjerkadal Brevik på vei ut døra for å dra på jobb. Han bor på Lade, og han har en gammel Volvo 940 stående på borettslagets parkeringsplass.

- Da jeg kom ut på parkeringsplassen, la jeg merke til at det bare var en haug med glassbiter der bilen min vanligvis står, sier han.

Knust glass: Dette var det eneste beviset på at bilen til Kristian Bjerkadal Brevik hadde stått parkert på Lade.

Kom til rette

Bjerkadal Brevik ble fortvilet, men trodde først at han ble utsatt for en spøk av noen kompiser. Men ingen la kortene på bordet, og Bjerkadal Brevik måtte dra ned på politistasjonen for å anmelde tyveriet.

- Senere samme dag fikk jeg beskjed om at bilen hadde kommet til rette. Kjæresten til broren min hadde sett den parkert like ved der jeg bor. Jeg dro til stedet og fant bilen, forklarer han.

Men bilen hadde opplevd litt av hvert mens den hadde vært borte fra eieren. Ene bakruta var knust, tenningslåsen var ødelagt og det lå mye gjenstander i bilen. Det var blant annet ei gammel klokke, solbriller, hodeplagg, buff og flust av konvolutter med forskjellige adresser.

- Politiet oppdaget at motoren fremdeles var varm, og den var trolig nylig blitt kjørt, forteller Bjerkadal Brevik.

Funnet igjen: Volvoen ble funnet igjen, ikke så langt unna der den ble stjålet.

- Enkel å stjele

Krimvaktleder Johan Aae ved Sentrum politistasjon bekrefter at politiet fikk en anmeldelse av biltyveri 9. februar, og at bilen kom til rette samme dag. Det er ikke kjent hvem som stjal bilen.

Bjerkadal Brevik reparerte skadene på bilen, og solgte den til en kamerat. I ettertid tenkte han en del på hvorfor han ble utsatt for biltyveriet.

- Jeg synes det var litt rart at de stjal en gammel Volvo, den sto parkert med biler som har større verdi, men det kan hende den var enkel å stjele. Det var ingen bilalarm som gikk av da ruta ble knust, forklarer han.

Første bil: En gammel Volvo 940 var den første bilen som ble stjålet fra Kristian Bjerkadal Brevik på Lade.

Bjerkadal Brevik hadde frem til da aldri opplevd et biltyveri, men så knappe fire måneder senere, skulle det samme skje igjen. 4. juni ble han nok en gang rammet av samme kriminelle handling.

- Jeg kom hjem fra jobb, laget meg noe mat og så skulle jeg ut og møte noen kamerater. Da så jeg at bilen min, en Nissan Patrol 93-modell var forsvunnet, sier han.

- Trodde kameratene køddet

Like etter at han kvittet seg med Volvoen, kjøpte nemlig Bjerkadal Brevik en Nissan Patrol, som er en ganske stor terrengbil. Han skaffet seg også en Mercedes som han skulle bruke til hverdag.

- Jeg har to parkeringsplasser. Mercedesen sto nærmest døra, mens den andre sto nærmere veien. Planen var å kjøre Mercedesen, men like etter at jeg hadde kjørt ut av parkeringsplassen, kastet jeg et blikk mot den andre bilen min, og da var den borte. Jeg snudde og kjørte tilbake, sier han.

Han kunne knapt tro at han hadde blitt utsatt for biltyveri igjen.

- Jeg klarte knapt å fatte at den var stjålet. Jeg ringte flere kamerater og spurte igjen om de hadde kødda med meg. Så måtte jeg ringe politiet og melde den stjålet, sier han.

Andre bil: En Nissan Patrol fra 1993 forsvant knappe fire måneder senere fra samme adresse på Lade.

Observert på Byåsen

Den fortvilte bileieren la ut melding på Facebook om at bilen var stjålet, og han la også ved bilder av den savnede bilen.

- Dagen etter tok en kvinne kontakt med meg på Facebook. Hun hadde observert bilen fra trikken på Byåsen, forteller Bjerkadal Brevik.

Krimvaktleder Aae ved Sentrum politistasjon forteller at de sendte en patrulje til Ugla på Byåsen. Politiet sikret spor og ga deretter bileier mulighet til å hente den.

- Tenningslåsen er frakoblet, og det så ikke ut som om bilen hadde andre skader, forteller Aae.

Selv om bilene i begge tilfellene har kommet til rette, synes Bjerkadal Brevik at det hele er ganske spesielt.

- Jeg synes det er ubehagelig, og jeg føler at jeg har blitt pekt ut, sier han.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter