Når Freidig Alpin trolig tar over Vassfjellet i høst, står oppgradering av anlegg og nedjustering av priser øverst på lista.

- Vi vil bygge et større barneområde med rullebånd samt lage en ny familieløype fra toppen og ned. Og så skal vi styrke snøproduksjonen, sier prosjektleder Stian Henriksen i Freidig Alpin til Adresseavisen.

Nye toaletter, varmestue for dem med medbrakt mat, planering av bakker og oppgradering av lysanlegg står også på agendaen. Klubben har ambisjoner om å gjøre det meste i løpet av høsten.

- Vi rekker ikke alle planene vi har for anlegget denne høsten, men vi håper det skal oppleves som et nytt allerede i vinter, så fortsetter vi våren 2019.

God økonomi

Anlegget i Klæbu eies i dag av Wenaasgruppen. Siden forhandlingene startet, er de blitt enige med Freidig alpin om en intensjonsavtale med kjøpepris på 16,5 millioner kroner.

- Vi er i en prosess hvor vi ser på den endelige kjøpeavtalen. Utgangsprisen var betydelig høyere enn det vi har forhandlet oss frem til. Nå får vi muligheten til å realisere våre planer for anlegget, og vi er særs takknemlige. Wenaasgruppen og Lars Wenaas gir idretten og allmennheten en kjempegave, sier Henriksen.

Presentasjon: Prosjektleder Stian Henriksen i Freidig Alpin da han la frem planene for vassfjellet for fellesnemnda tidligere i år.

Planen til Freidig var først å prøve å gjøre Vassfjellet til et interkommunalt anlegg mellom Klæbu og Trondheim. Klubben har nå gått bort fra disse planene.

- Økonomien til anlegget har vært veldig god i mange år. For oss er det viktigere med et ekstra investeringstilskudd enn med årlige driftstilskudd over 20 år.

Koster 16,5 mill: Hvis Freidig Alpin får gehør fra politikerne, vil de starte oppgraderingen av Vassfjellet i høst. Noe av det som står på agendaen, er ei ny familieløype som vil gå mellom Nordløypa og dobbeltheisen hvor det tidligere var park.

Klubben søker derfor om et større investeringstilskudd på 8 millioner kroner, i tillegg til en garanti på fremtidige spillemidler på 11 millioner. Totalt vil klubben bruke om lag 36 millioner kroner i første fase, hvorav 19 kommer fra offentlig støtte.

Senker prisen på sesongkort

- For å betale regningene, må vi ha rundt 30 000 besøkende i året. For å tjene penger etter avskrivinger, trenger vi rundt 47 000.

2018 var en rekordsesong for Vassfjellet, mye takket være de gode snøforholdene, mener Henriksen. Rundt 80 000 var innom skisenteret, sammenlignet med snittet på 59 600 de siste 15 årene.

Henriksen mener besøket vil bli tilstrekkelig, og vel så det, i årene fremover.

Godt besøkt: Forrige sesong var det mye snø og gode besøkstall i Vassfjellet. Her fra Helene Wist minneløp i januar.

- Freidig er den største brukergruppa, og jeg som alpinpappa er der 70 dager i året selv. Vi har et godt innblikk i hvordan vi skal gi et bedre tilbud, og har gjort våre analyser. Planen er å redusere prisene og legge mer til rette for barn og unge.

Et sesongkort for en voksen kostet 4450 kroner forrige sesong. Prisen for barn var 3650, mens studenter måtte betale 4005 kroner. Jo flere besøkende, jo bedre tilbud, og vice versa, er mantraet.

- Det blir kampanjer for å få solgt flere sesongkort, og vi vil selge dem billigere enn i dag. Prisen for en voksen blir 2500 kroner, mens en familiepakke selges for 6000 kroner, sier Henriksen.

Ny, lang familieløype

Av de større forandringene i bakkesystemet, trekker Henriksen frem den nevnte familieløypa. Den vil gå fra toppen av anlegget og mellom dobbeltheisen og Nordløypa hvor det tidligere var park.

- Dagens park skal også utvikles videre, slik at man får et kult alternativ der.

Saken om kommunalt tilskudd skal behandles i kommunestyret i Klæbu torsdag, skriver rådmann Morten Wolden i et notat til formannskapet i Trondheim:

- Rådmannen orienterer formannskapet om dette da lånegarantien vil bli en fremtidig forpliktelse for Trondheim kommune etter kommunesammenslåingen.

Videre står det at rådmannen i Trondheim «er i utgangspunktet positiv til at det ytes tilskudd og lånegarantier, men vil som tidligere nevnt komme tilbake med en formell sak om dette.»

Om den politiske behandlingen går bra for Freidigs del, tar de over Vassfjellet Skiheiser AS 1. september, med byggestart to dager etter.

- Vi har fått gode tilbakemeldinger fra Klæbu kommune hele veien, og både ordfører og rådmann har vært samarbeidsvillige. Jeg blir overrasket om det blir et negativt resultat, sier Stian Henriksen.