- Vi får en del henvendelser fra folk som lurer på når sanden fjernes fra gatene. På grunn av mye snø i vinter har vi ikke fått feid i løpet av vinteren. Planen for å fjerne sanden er klar og vi kjører to skift, morgen og kveld, for å få det til så fort som mulig, sier ingeniør i Trondheim bydrift Kjetil Haarberg.

Har ingen eksakt dato

Kommunens ti feiemaskiner skal feie i alt 800 kilometer med sykkelveier, fortau og boliggater. Feiemaskinene går fra klokken sju om morgenen til klokken ti på kvelden. Hårstad sier de jobber så fort de kan, men kan ikke gi en eksakt dato for når de er ferdige.

Ingeniør i Trondheim bydrift, Kjetil Haarberg. Foto: Jens Petter Søraa (arkiv

- Det avhenger av når maskinene blir ferdige på det stedet det jobbes, og da kan forflyttes til neste sted, sier Haarberg.

Feiingen startet rett etter påske.

Her er planen for feiing av gatene:

For en måned siden tok Trondheim bydrift affære etter mange klager og sendte feiemaskinene til Flatåsen.

- Vi lytter til folk, og prøver å gjøre alle til lags, sa Haarberg til Adresseavisen.

Bydrifta startet da feiingen av de sentrale gang- og sykkelveiene i området. Boliggatene må imidlertid vente til senere.

- Vi har en plan for feiing, og vi gjør sjelden om på hele opplegget. Men her har vi gjort en omprioritering, sa Haarberg.

Les også: Det er et sammenhengende grusteppe, noen steder flere cm dypt, hvor den mest erfarne syklist kan miste kontroll over sykkelen

20 000 tonn sand

Totalt skal bydrift ta opp 20 000 tonn sand. En del av det blir gjenbrukt, mens resten blir levert til deponi som spesialavfall.

Les også: Så kom en svær traktor med fres og sprøytet grus, is og asfalt inn over plenene på Flatåsen

- Det er ekstra mye sand som ligger igjen i år. Da det var så kaldt i vinter, og vi ikke fikk noe mildvær der vi kunne samle opp sand, ligger det mye igjen etter vinteren, sier Haarberg.