«Bli med på en tidsreise tilbake til 1880-tallet og gullalderen i norsk musikkhistorie.»

Slik lokker museet som lørdag ettermiddag gjenåpnet hovedbygget sitt etter brannen. En av dem som sto foran i køen, og hadde dratt med seg både mamma og venninne, var Anders Larsen (19).

- Jeg har vokst opp på Lade og har vært mye her på Ringve. Da jeg hørte om brannen, satt jeg i København med mammaen min og leste om det på adressa.no. Jeg tenkte bare «herregud, så synd»! forteller 19-åringen.

Les også: Brannen ga Ringve et kraftig løft

- I Bachkes ånd

Han har alltid har hatt interesse for det som vises frem på Norges nasjonale musikkmuseum Ringve.

- Jeg elsker interiør og musikk fra gamle dager. Jeg har alltid hatt den interessen, og elsker å se på «Herskapelig» med Toppen Bech, forteller Larsen.

19-åringen er særlig imponert over «hvordan alt er gjort så veldig i Victoria Bachkes ånd». Bachke (1896–1963) er museets grunnlegger, som er kjent for hvordan hun samlet inn instrumenter ved hjelp av kontakter, kløkt og sjarm, heter det på museets hjemmeside.

Les også: Vanntåkeanlegg hindret total nedbrenning

Kveldskonsert

På lørdagskvelden blir det festkonsert med Trondheimsolistene og gjestesolister. Søndag blir det musikalske omvisninger i Hovedbygningen, mens musikere spiller på tunet.

Kommunikasjonsrådgiver Jorunn Mo ved museet har gjort en telling av de fremmøtte lørdag, og mener mer enn 400 mennesker tok turen.

Les også: Brannsår i hjertet av kulturbyen