- Jeg opplevde et veldig godt møte som stemmer overens med det som vi er opptatt av i partiet ellers: Vi vil legge det vi har hatt av uro bak oss. Det var budskapet mitt, og det var det jeg fikk tilbake også, sier Støre om møtet i Steinkjer lørdag.

Han innledet under representantskapet i Trøndelag Ap sin diskusjon, som var starten på vårkampanjen. Det ble debatt og oppsummering, før Støre tok en tur innom torget i Steinkjer, der frivillige hadde laget fest i forbindelse med den muslimske høytiden id. Vårkampanjen til Ap avholdes uken som kommer.

- Denne kampanjen er viktig over hele landet. I Trøndelag har de lagt den til nå, rett etter at Stortinget har gått fra hverandre, slik at mange politikere kan delta. Så representantskapet var starten på en intens uke fremover. 36 av 38 kommunepartier skal ha arrangementer, forteller Støre.

Les også: Ottervik om da Giske gikk ut: - Flere ønsket meg inn i Ap-ledelsen

Giske på turné

Avgått nestleder Trond Giske er blant trønderpolitikerne som reiser rundt i fylket denne uka. Ifølge Trønder-Avisa skal han til Frøya, Hitra, Oppdal, Rennebu, Grong, Levanger og Ørland.

- Det var mye styr rundt hvorvidt det er Giske som leder det såkalte reformarbeidet i Trøndelag eller ei. Har det blitt noen klarhet i det nå?

- Det må du spørre Trøndelag Ap om, det var ikke tema på det møtet jeg var med på. Det er opp til styret å arrangere sine egne aktiviteter, sier Støre.

Avtroppende leder av Trøndelag Ap, Anne Marit Mevassvik, svarer slik på hvorvidt Giske leder arbeidet eller ei:

- Vi har et organisasjonsprosjekt under utvikling. Vårkampanjen er starten. Styret i Trøndelag Ap har ansvar for dette, skriver hun i en sms til Adresseavisen.

Les også: - Sandvik: Giske er demonisert

Les også: Kilder: Tore O. Sandvik jobber for å snu Ap-topp

Vil savne Mevassvik

Anne Marit Mevassvik (t.v.) og Karianne Tung sammen med Støre under fylkesårsmøtet til Trøndelag Ap i fjor. Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth

I helgen kom også nyheten om at Per Olav Hopsø tar over etter Mevassvik, og konstitueres i rollen som Ap-leder i Trøndelag fra 1. juli. Mevassvik gir seg også i fylkespolitikken.

- Er det et tap for partiet at Mevassvik går?

- Ja, det er det, for hun er en drivende dyktig dame, sier Støre.

- Hun skal ta en viktig stilling på Stiklestad nå, så får Trøndelag bruke tiden til å finne en etterfølger. Jeg kommer til å savne hennes aktivitet, sier Støre.

Mevassvik synes det er hyggelig å bli satt pris på.

- Det er vemodig å nå gå ut av politikken. Dette kom litt raskere på meg enn jeg hadde tenkt. Men det er en tid for alt, skriver hun i en sms.

Samtidig er det stor uklarhet rundt hva som skjer med toppene i Ap i Trøndelag. Både fylkesordfører Tore O. Sandvik og trondheimsordfører Rita Ottervik drøyer med å svare på om de tar gjenvalg eller ei.

- Jeg har god forståelse for at de som har stått i front i fylket og i by i mange år tar seg den tiden de trenger for å bestemme seg. Det er et stort og viktig ansvar. Dette er ansvarlige politikere som vil ta gode valg når de har konkludert, sier Jonas Gahr Støre.

Les også: – Jeg vil anta at Tore O. merker presset han også, nå

Les også: Hvis Sp bytter side, mister Ap makta over Trøndelag