Fristen for å si ja eller nei til gjenvalg var satt til 1. mai, men halvannen måned senere har Ottervik ennå ikke svart nominasjonskomiteen.

Etter hva Adresseavisen erfarer, handler det i første rekke om hvilke personer hun får med seg på laget som heltidspolitikere. Flere av Ap-toppene i Trondheim, deriblant Geir Waage, Marek Jasinski og Rune Olsø, har gitt beskjed om at de gir seg.

Ifølge Adresseavisens kilder var ordføreren også klar på dette i et møte med bystyregruppa tidligere i vår: En av faktorene for hennes fremtid er hvilket lag hun kan bygge rundt seg.

Tung på blokka

Flere har pekt på tidligere stortingsrepresentant Karianne Tung og Stoltenberg-rådgiver Randi Ness som aktuelle høyt oppe på lista. Etter det vi erfarer, er sistnevnte nå uaktuell i en sentral rolle. Men Tung er etter sigende fortsatt i tenkeboksen. Det er nettopp Tungs usikkerhet som er med på å drøye Otterviks endelige svar, erfarer Adresseavisen.

- Vi erfarer at du venter på en avklaring rundt hva Karianne Tung ønsker, blant annet?

- Jeg har ikke bestemt meg og jeg har ingen ytterligere kommentarer, skriver Rita Ottervik i en sms til Adresseavisen.

Tung, som også var leder av Trøndelag Ap frem til hun startet i ny jobb ved NTNU i januar, vil ikke kommentere saken.

I dag har Ap fire heltidspolitikere: Ottervik, Waage, Jasinski og gruppeleder Sissel Trønsdal. I tillegg er Klæbu-ordfører Kirsti Tømmervold den eneste heltidspolitikeren i kommunen som nå blir en del av Trondheim. Både Trønsdal og Tømmervold har gitt beskjed om at de vil være med videre, og da helst som heltidspolitikere.

Les også: Ottervik om da Giske gikk ut: - Flere ønsket meg inn i Ap-ledelsen

Roar Aas aktuell

I tillegg er det flere som nevner fagforeningsmann og bystyrepolitiker Roar Aas som en som er ønsket som heltidspolitiker. Og Ap i Trondheim kan se ut til å mangle menn som er aktuelle høyt oppe på lista.

Roar Aas Foto: Ole Martin Wold

- Jeg avviser ikke at det er aktuelt. Jeg har sagt til nominasjonskomiteen at jeg stiller meg til disposisjon for partiet, sier Aas til Adresseavisen.

Også leder i Trøndelag AUF, Julie Indstad Hole og bystyrepolitikerne Ferhat Güven og Edvin Helland er klare på at de vil være med å prege Trondheim-politikken de neste årene.

Fylkesprosess

Samtidig pågår nominasjonen i forkant av fylkestingsvalg i Trøndelag. Der er det fremdeles usikkerhet rundt om Tore O. Sandvik tar gjenvalg. Mandag ettermiddag var det møte i komiteen:

- Vi har ikke fått svar fra Sandvik, skriver leder av nominasjonskomiteen Eva Kristin Hansen i en sms mandag ettermiddag.

Adresseavisen har tidligere skrevet om hvordan man forsøker å overtale Ap-topp May Britt Lagesen til likevel å si ja til gjenvalg.

May Britt Lagesen Foto: jens petter søraa

- Jeg forholder meg kun til nominasjonskomiteen hvis et eventuelt spørsmål om dette kommer. Utover det har jeg ingen kommentar, skriver Lagesen i en sms på spørsmål om hvorvidt hun har ombestemt seg.

Les også: Kilder: Tore O. Sandvik jobber for å snu Ap-topp