- Vi har ingen ferske kadaver av sau å gå ut ifra. Det er folk ute i terrenget for å observere og vi har utvidet observasjonsområdet til å gjelde hele Fosen, sier Tore Solli i Indre Fosen kommune.

Skadefellingslaget på syv-åtte mann er ute. I tillegg holder kommunen kontakt med beitelag og reindriftsnæringen som er ute på eget initiativ.

- Disse samarbeider med skadefellingslaget som er ute. Vi håper å fange opp bjørnens bevegelser og finne ut om den fremdeles er på Fosen, sier Solli.

Les også: Bjørn skutt i Lierne sent lørdag kveld

Fire kadaver funnet

I første rekke er det områdene på Indre Fosen, Åfjord, Verran og Osen som betraktes som mest interessante.

Fylkesmannen i Trøndelag ga fredag fellingstillatelse på bjørn her etter det ble funnet kadaver av sau som ble påvist drept av bjørn.

Les også: Fant to-kilos bjørn i veikanten

Det er nå dokumentert at fire sau er drept av bjørn. De fire sauene ble funnet i tidsrommet onsdag til søndag.

Onsdag ble det funnet en sau ved Grønlia på grensen mellom Åfjord og Verran kommune. Fredag ble det funnet to kadaver ved Krokvatnet i Indre Fosen kommune. Lørdag ble kadaver nummer fire oppdaget ved Bergmyran i Skaugdalen i Indre Fosen.

Sannsynligvis ung hannbjørn

- De fire sauene som er undersøkt er dokumentert tatt av bjørn. Hvor omfattende dette kan bli, er vanskelig å si. Det er store forskjeller fra bjørn til bjørn hvor mange den tar. Bjørnen trenger variasjon i matveien og vil ha både maur og vegetabilsk kost. Den kan legge ned bytter over store områder, sier Frode Aalbu som jobber i seksjon for rovvilt i Statens naturoppsyn.

Les også: Skadeskutt bjørn felt i Verdal

Han regner med at dette er en ung hannbjørn. Kanskje er dette det dyret som ble observert av flere bilister i Namdalseid i slutten av mai. Da ble det også tatt bilde av en bjørn som spiste av et kadaver i Fagerdalskleiva ikke langt unna.

Les også: Fikk bilde av bjørnen da den kom for å spise