- Legene sier den yngste kan få dra hjem i dag, men det er ikke sikkert han gjør det. Han reagerer ennå sterkt når han ser vann. Jeg har vært ute og gått på sykehusområdet med han. Vi har kjøpt is. Det var fantastisk, sier far til de to guttene.

Den eldste har ifølge faren også begynt å gå litt, og trener med fysioterapeut.

- Han kan også prate litt, men trenger mer tid, sier faren.

Les reportasjen: Liv og Grete lærer båtflyktninger å svømme. Kanskje kan det forhindre flere ulykker i Nidelva.

Reddet 10. mai

Guttene på 18 og 20 år ble funnet i Nidelva etter at vitner opplyste at de hadde sett en person ligge i elva like etter klokken 15 torsdag 10. mai. Kort tid etter ble de to hentet opp av dykkere fra brannvesenet. Hendelsen skjedde like i nærheten av Bybrua. Det ble utført livreddende førstehjelp på begge, før de ble fraktet til sykehus.

16. mai ble tilstanden til den yngste av brødrene beskrevet som alvorlig, men stabil. Tilstanden til den eldste var meget alvorlig, men stabil.

29. mai fortalte far til Adresseavisen at det var bedring for guttene, og takket alle på sykehuset for all hjelp de har fått.

- Husker mye

Faren forteller at 18-åringen husker mye av det som skjedde:

- Men han husker ingen ting av det som skjedde under vann.

De to guttene bor på hvert sitt rom på St. Olavs hospital.

Les også: Alvorlig for brødre som ble reddet opp av Nidelva

- Mistet fotfestet

Faren har vært på sykehuset hver dag siden de to ble hentet opp av elva etter at de skal ha ligget 20 og 30 minutter under vann. Tiden de har ligget under vann kan være noe kortere.

Les også: - De begynte å skrike: Hjelp, hjelp

Politiet mener det var minst tre personer som gikk for å bade, og brødrene, som gikk først, mistet fotfestet på grunn av sterk strøm.

Les også: Har rykket ut på 29 oppdrag i Nidelva de siste to årene

- Vi har vitneopplysninger som tyder på at det så ut som om de tullet, men så oppdaget man at de faktisk mistet fotfestet. Så forsvant den ene, så forsvant den andre ganske raskt etterpå, opplyste krimvaktleder Geir Langås ved Sentrum politistasjon to dager etter ulykken.

Les også: Ap-politiker vil ha bedre sikring av Nidelva