- Vi har startet opp undersøkelsene på stedet i dag. Vi har begrenset området til terrassen utenfor en av leilighetene. Det er i utgangspunktet ikke noen klar årsak eller noe som tyder på at det skulle begynne å brenne, sier etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor.

Beboere i 44 leiligheter fordelt på elleve etasjer i terrassehusene i Stjørdal er nå stengt ute fra hjemmene sine. Totalt er det 110 leiligheter i Nedre Terasseveg i Stjørdal. Det er oppgang fire og fem som er hardest rammet av brannen.

- Begge oppgangene er kraftig røykskadd. Torsdag blir det en ny vurdering om folk kan begynne å flytte hjem. Brannen startet i blokk nummer fire. Røyken gikk oppover og inn i blokk fem, sier lederen i borettslaget Kjetil Skaufel.

- Torsdag blir det en ny vurdering om folk kan begynne å flytte hjem, sier styreleder i sameiet, Kjetil Skaufel,

SMS-varsel om evakuering

Han forteller at vaktmesteren ringte brannvesenet klokken 12.47. Klokken 13.08 gikk det melding ut til alle beboere via sms: «Viktig melding: Brann i terrassehusene (4/5). Alle bes evakuert ut av leilighetene sine. Oppmøteplass nedenfor terrassene eller på amfidekket.»

Denne tekstmeldingen gikk ut fra styret i borettslaget klokken 13.08 mandag.

Da nødetatene fikk melding om brannen like før klokken ett mandag sto flammene flere meter til værs og en kullsvart røyksøyle strakte seg mot himmelen. Brannen kunne sees fra store deler av Stjørdal.

- Oppdaget brannen på tur hjem

Marit Otterstad bor i oppgang 6, og var på vei hjem da hun fikk se at det brant.

- Vi hadde vært på butikken og så røyken. Det var nesten som en eksplosjon. Vi fryktet jo også at det skulle spre seg til vår leilighet, men brannmannskapet gjorde en veldig god jobb og fikk slokket, sier Otterstad.

Fra terrassen sin ser hun skrått ned på stedet der brannen skal ha startet. En stram lukt av brente materialer siger opp fra stedet der krimteknikerne fra politiet jobber.

Politiets krimteknikere jobbet tirsdag ute på terrassen der brannen mandag antagelig har startet i Nedre Terrasseveg i Stjørdal.

- Blir ganske redd

- Du blir ganske redd når slikt skjer. Da vi kom opp til terrassehusene sto det mye folk utenfor. Vi fikk beskjed om at vi ikke kunne gå inn. Vi sto ute et par timer før de første kunne gå inn i leilighetene og hente noen eiendeler, forteller Otterstad.

Alle kom seg ut av bygget. Politiet bisto flere beboere mandag ettermiddag og kveld slik at de kunne hente det aller mest nødvendige i sine leiligheter. Også tirsdag møtet folk opp for å hente ting, sette ut mat til kattene og andre små gjøremål. En del måtte snu, da politiets krimteknikere fremdeles jobbet på stedet.

Politiets krimteknikere jobbet tirsdag ute på terrassen der brannen antagelig har startet.

- Skal evaluere

Seks leiligheter fikk omfattende skader i brannen som skal ha startet på terrassen i 3. etasje. Mandag kveld ble det holdt et orienteringsmøte for beboerne. Stort sett overnattet de hos venner og kjente. Vasking og utlufting av leiligheter er i gang.

- I etterkant vil vi være veldig på evalueringsbiten. Årsaken til brannen har vi ennå ikke ofret en tanke, sier Skaufel.