Krimteknikerne er ferdige på brannstedet i terrassehusene i Stjørdal. Brannen ble meldt til nødetatene rett før klokken 13 mandag. Tirsdag startet krimteknikere underssøkelsene på terrassen til leiligheten der det skal ha begynt å brenne. Onsdag var de ferdige.

I eller rett ved bod

Den foreløpige konklusjonen er at brannen har startet i eller rett ved en bod ute på terrassen. På de to terrassene som henger sammen, stod også bodene vegg i vegg.

- Elektrisk årsak er utelukket. Teknikerne har funnet ut at det er lite sannsynlig at det er påtent eller tilført noe brennbar væske. Det vil si at det ikke er noe som tyder på at brannen er påtent, sier etterforskningsleder Annar Sparby hos politiet i Stjørdal.

Ute på terrassene er det flere som har boder. Politiet mener brannen har startet i tilknytning til en av disse. Foto: Christine Schefte

Se video: Her rømmer Sigurd (80) fra flammene

Uaktsomhet eller selvantenning

Politiet har snakket med de som bor i leilighetene. Det blir en ny runde med beboere for å se om de kan ha opplysninger som kan bidra til å avdekke brannårsaken.

Etterforskningleder Annar Sparby ved politiet i Stjørdal. Foto: Ivar Værnesbranden

- Foreløpig sitter vi igjen med uaktsomhet eller selvantenning. Vi skal ta nye vitneavhør og er antagelig ferdige med det før helgen. Vi jobber nå for å utelukke mest mulig, så får vi se om vi kan finne en eksakt brannårsak, sier Sparby.

Les også: Sto på badet da heltene sparket i døra

Han sier det har vært flere tilfeller av selvantenning i blomsterbed i varmen som har vært i vår.

- Det kan være glass som ligger i solsteiken eller kjemiske reaksjoner som gir brann.

Brannen ble varslet til nødetatene klokken 12.47 mandag. Foto: Christine Schefte

Fire etasjer totalskadet

Beboere i 44 leiligheter har måttet vente på å flytte hjem etter brann som ble meldt til nødetatene klokken 12.47 mandag av vaktmesteren. Klokken 13.08 gikk det ifølge styreleder Kjetil Skaufel ut tekstmelding til alle beboere om evakuering. Totalt er det 110 leiligheter i Nedre Terasseveg i Stjørdal. Det er oppgang fire og fem som er hardest rammet av brannen.

Les også: Alle leiligheter ble gjennomsøkt

- Fra 4. etasje og nedover er leilighetene totalskadd av brann eller vannskader. Det medfører at flere beboere ikke kan flytet inn på mange måneder. Det jobbes med forsikringsselskap med tanke på skader og hvor lang tid det går før de siste kan flytte hjem sier Sparby.

De nederste etasjene er svært skadet av røyk og vann. Foto: Terje Svaan

Det er elleve etasjer i terrassehuset som er hardest rammet. Vaskearbeidet ble igangsatt allerede mandag kveld og det vil bli vurdert over helgen når de første kan flytte inn.

- Brannen startet i blokk nummer fire. Røyken gikk oppover og inn i blokk fem. Begge oppgangene er kraftig røykskadd, sa lederen i borettslaget Kjetil Skaufel til Adresseavisen tirsdag.

Les også: - Jeg ble forferdelig redd