Tollvesenet melder at det var tolv paller bak på hengeren som viste seg å inneholde alkohol og sigaretter. Den utenlandske sjåføren hadde også lovlig last som var fortollet på Storlien. Mannen er nå siktet for overtredelse av tolloven.

«Retten finner at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i seks måneder.», heter det i fengslingskjennelsen.

Øl, brennevin og sigaretter

Seksjonssjef i Tollregion Midt-Norge Bjørn Arild Sørli. Foto: Rune Petter Ness (arkiv

- Etter tømming av bilen viste det seg at disse tolv pallene å inneholde 6048 liter øl, 1411,5 liter brennevin av diverse sorter og 40 000 sigaretter. Sigarettene lå fordelt/gjemt/pakket sammen med eskene med brennevin. Dette er vårt største beslag på trailer, sier seksjonssjef i Tollregion Midt-Norge Bjørn Arild Sørli.

Les også: Anmeldt for å ha smuglet ti kilo snus

Her blir sjåføren arrestert. Mannen er nå varetktsfengslet for fire uker. Foto: Erling Skjervold

Avgifter på over én million kroner

Samlet sett skal dette utgjøre unndragelser av avgifter på over 1,1 millioner kroner. Den polske traileren ble stanset i Stjørdal tirsdag. Mannen i 40-årene er nå varetektsfengslet i fire uker. Mannen skal ha passert grensen kort tid før han ble stanset av tollvesenet i Stjørdal.

Les også: Bilførere anmeldt for smugling av alkohol og tobakk

«Gjenstandene tildekket»

«Gjenstandene var tildekket og lastet på paller i vognen. Retten kan på dette tidspunktet ikke utelukke muligheten for at siktede uten kjennskap til innholdet er lurt av andre til å gjennomføre denne smuglingen. Slik saken nå står anser retten imidlertid at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for forholdet beskrevet i siktelsen.

Paller med øl, brennevin og sigaretter som ble beslaglagt. Foto: Tollvesenet

Av fraktbrev fremgår at tillatt totalvekt av forsendelsen er ca. 5 tonn. De oppgitte varer var plassert i hengeren. Hertil kommer beslaget som veier 7,5 tonn, samlet sett 13 tonn. Overskridelsen underbygger etter rettens syn mistanken mot siktede.», heter det i fengslingskjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett.

Les også: De prøvde å lure systemet med frekk smuglermetode. Nå er de utvist fra Norge