- Vi jobber intenst. Nå gjelder det å få ferdig boringer på land. Vi borer flere hull enn det som først var tenkt, sier regionsjef i NVE Kari Øvrelid.

Regionsjef Kari Øvrelid i NVE Midt-Norge.

Det var i 12-tiden onsdag at et 1240 meter bredt skred gikk ved Hjelopen i Leksvik. Skredet stoppet opp før det nådde bebyggelsen på Kroa. Likevel har politiet, etter råd fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), valgt å forlenge evakueringen av beboerne i 35 boliger på ubestemt tid. Det er i dette området det nå bores flere hull for å fastslå om det er trygt for de evakuerte å flytte hjem.

Får resultatene lørdag

Resultatene fra boringene vil bli offentliggjort klokken 14 i Leksvik lørdag.

Les også: Her er stedene i Trøndelag med størst fare for kvikkleireskred

Samtidig som boringen på land foregår i området fra Hjelop og inn mot Leksvik sentrum, forbereder NVE også boring ute i sjøen.

- Vi jobber med å få tak i riktig utstyr for boring i sjøen. Det har vært krevende å få tak i riktig utstyr til det, men håper at vi får til det i løpet av helgen, sier Øvrelid.

Det betyr at helgen kan gå før det kan bli avgjor tom folk får flytte hjem eller ikke.

Bekymret etter første boringer

Torsdag gjennomførte NVE grunnboringer ved bebyggelsen på Kroa.

- Noen hull ser greie ut, men det er et par lag i noen hull vi er bekymret for, sa operativ leder Mads Johnsen i NVE Midt-Norge til Fosna-Folket. det er på bakgrunn av dette at det ble besluttet å utføre ytterligere undersøkelser på stedet.

- Vi jobber hele tiden med å sammenstille data. Vi konsentrere oss nå om området fra Hjelop og inn mot Leksvik sentrum. Øst for Hjelop tar vi senere. Vi har en god dialog med Leksvik kommune og politiet, sier Øvrelid.

- Respekter sperringene

NVE diskuterer kontinuerlig med Norges Geotekniske Institutt (NGI), såkalt sidemannskontroll, for å sikre at de riktige grepene tas.

Øvrelid understreker at publikum må respektere de sperringene som er på stedet og at de forholder seg til retningslinjene som gis av politi og sivilforsvar.

Ordfører Steinar Saghaug har krisestab og psykososial stab på plass i kommunen, og evakueringssenteret i Leksvik sentrum er åpent.

Adresseavisen sendte direkte fra jordskredet i Leksvik