AUF-leder i Trøndelag, Julie I. Hole, har takket ja til gjenvalgt i Trondheim.

I dag er hun bystyrerepresentant. Ennå er det uklart hvor sentral rolle hun får etter neste valg, men det er på det rene at partiet trenger nye topper etter at politikerne Geir Waage og Marek Jasinski gir seg. Hole har tidligere «ikke avvist» at hun er aktuell for en sentral rolle.

- Det er fortsatt elever som ikke har en åpen dør til helsesøster og mange som venter på kulturskoleplass, sa hun da.

Les også: - Vi vil legge det vi har hatt av uro bak oss

- Jeg forutsetter at komiteen håndterer dette på en ryddig og ordentlig måte. Bortsett fra det så har jeg ingen kommentar, skriver Julie I. Hole i en sms.

- Aktuell høyt oppe

Nominasjonskomiteen setter nå sammen forslag til det nye laget foran kommunevalget i 2019. I den komiteen sitter Holes kjæreste, Audun Otterstad. Adresseavisen har snakket med to kilder som reagerer på denne forbindelsen. Komitéleder Thomas Kappfjell sier:

- Vi har ikke fått noen tilbakemeldinger fra folk som reagerer på dette, men vi er klar over at han er inhabil, sier Kappfjell, som utdyper:

- Audun er inhabil når vi skal behandle navnet til Julie. Han ga også beskjed om dette med en gang vi startet. Hun er en kandidat som er aktuell langt oppe på lista, og det er ikke fordi hun er kjæresten hans, sier Kappfjell.

- Men det er en hel kabal som avgjør hvem som rykker opp og ned på lista, ikke bare et enkeltnavn?

- Jo, men det er uansett partiet som behandler den endelige lista. Så selv om vi fremmer én liste, er det ikke sikkert det blir vedtatt, sier komitélederen.

Les også: Ottervik om da Giske gikk ut: - Flere ønsket meg inn i Ap-ledelsen

Les også: Stort skifte i Ap – unge stjerner forlater båten

Det er Karianne Tungs usikkerhet som er med på å drøye Rita Otterviks endelige svar, erfarer Adresseavisen. Foto: Richard Sagen

Ikke Ottervik-svar

Ordfører Rita Ottervik har ennå ikke svart komiteen på om hun tar gjenvalg eller ikke.

- Hvordan påvirker det prosessen?

- Vi jobber videre som normalt, noe annet kan jeg ikke si. Det er jo et veldig sentralt element som mangler, men vi er nødt til å jobbe videre i komiteen og få inn så mange navn som mulig.

Adresseavisen kunne i forrige uke fortelle at Karianne Tung er aktuell inn i trondheimspolitikken. Kappfjell bekrefter nå at Tung er forespurt:

- Vi har snakket med Karianne, men vi har ikke fått svar fra henne ennå, sier han.

Han vil ikke si om de har snakket med noen andre utenfra, men sier de ikke har vært i kontakt med Trond Giske.

- I nærmeste fremtid sender vi ut en alfabetisk liste til lokallagene, så skal vi få den tilbake i prioritert rekkefølge, sier Kappfjell.

Les også: Waage gir seg – og beklager samtidig sin rolle i Kystad-saken

Sa fra i første møte

Otterstad sa fra allerede på første møte om at han og Hole er kjærester.

- I henhold til våre vedtekter er det komiteen som avgjør om jeg er habil eller ikke. Jeg vil ikke kommentere hvor langt man har kommet i nominasjonsprosessen i komiteen eller referere fra våre interne diskusjoner. Ut over det henviser jeg til leder av komiteen, sier Otterstad.

Julie I. Hole skriver i en sms:

- Jeg forutsetter at komiteen håndterer dette på en ryddig og ordentlig måte. Bortsett fra det så har jeg ingen kommentar, skriver Hole.

Klæbu-ordfører Kirsti Tømmervold er en av dem som eventuelt må knive mot Hole om en plass langt oppe på Ap-lista. Hun har sagt at hun ønsker å fortsette som heltidspolitiker også etter at de to kommunene slår seg sammen.

- Jeg er ikke opptatt av hvem som sitter i komiteen. Jeg har tillit til at de gjør en god og grundig jobb. Det er ryddige folk som sitter der, sier Tømmervold.

PS: På fylkesnivå fortsetter også prosessen for Ap, etter alt å dømme uten svar fra fylkesordfører Tore O. Sandvik: «Det har ikke vært noen flere møter i nominasjonskomiteen. Vi skal fortsette arbeidet etter ferien,» skriver komitéleder Eva Kristin Hansen i en sms.

Les også: Kilder: Tore O. Sandvik jobber for å snu Ap-topp