- Vi er klare til å komme til Norge med flere soldater

Det amerikanske marinekorpsets sjef i Europa sier Værnes blir en av to nøkkelposisjoner for amerikanske styrker i Norge.

Generalmajor Russell A. Sanborn, sjef for det amerikanske marinekorspets styrker i Europa og Afrika, sier til Adresseavisen at han er glad for det gode samarbeidet med Forsvaret og beskjeden om at marinekorpset får ha en styrke i Norge i fem år fremover. 

I årene fremover skal norske og amerikanske soldater øve mer sammen. Her samarbeider en amerikansk marinesoldat med en soldat fra den norske Kystjegerkommandoen under en øvelse i Sørreisa i mai i år. 

Generalmajor Russell A. Sanborn, sjef for det amerikanske marinekorspets styrker i Europa og Afrika, på talerstolen under et Nato-seminar i Stavanger sist uke. Temaet var amfibieoperasjoner, noe som er marinekorpsets spesialitet og noe de også kommer til å øve under gigantøvelsen Trident Juncture 2018 i høst. 

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) offentliggjorde tidligere i juni beskjeden om at USA får ha flere soldater i Norge de neste fem årene. 

I et eksklusivt intervju med Adresseavisen sier generalmajor Russel A. Sanborn at han er svært glad for den norske regjeringens beslutning om å la marinekorpset utvide virksomheten i Norge.