Tirsdag ble det kjent at Brygga Restaurantdrift AS i Levanger meldte oppbud. I det selskapet var Knut Strugstad daglig leder, og sønnen Erik styreleder.

Bostyrer Per Ove Sørholt opplyser torsdag at beslaget i boet sine eiendeler er opphevet. Banken har som panthaver solgt videre de pantsatte eiendelene i boet til nyoppstartede Levanger Restaurantdrift AS, som eies og drives av sønnen til Knut Strugstad, Erik Hagen Strugstad. Det betyr at de står fritt til å åpne opp igjen og starte ny drift.

- Begynner å jobbe med nytt konsept

Den nye eieren forteller at de åpnet dørene igjen allerede klokken 16 i dag.

- Nå blir det full rulle. Det har vært noen av de mest hektiske dagene i mitt liv, sier han.

Strugstad forteller at de fortsetter med det samme konseptet  i tiden fremover og med de samme ansatte som tidligere, og at de i første omgang må komme seg gjennom sommeren og lande litt.

Erik Hagen Strugstad og Knut Strugstad. Bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: Erlend Aune/Innherred

- Vi begynner å jobbe med det nye konseptet allerede nå, men vi forhaster oss ikke. Det blir fryktelig bra, sier han.

Det var Innherred som først meldte om gjenåpningen.

- Vi må finne oss sjøl litt

Han sier at det ikke er noe galt med det tidligere konseptet, men at tvisten fra da de flyttet ut av lokalene i Backlund hotell og til lokalene i Sjøgata henger litt igjen.

- Vi kom oss aldri ut av den plassen vi flyttet fra. Vi må sette oss ned og finne oss sjøl litt - gjøre det litt mer til vårt eget, sier Erik Strugstad.

Han forteller at det nye konseptet vil bli litt mer rettet mot vin, og at de startet satsingen på det allerede i dag.

Strugstad tror at sommeren blir bra for restauranten.

- Jeg har veldig trua på dette, sier han og viser til at sommermånedene har vært bra.

- Det er gledelig med bra vær allerede fra neste uke av, og vi håper på fulle restauranter.

Tre millioner kroner i gjeld

Knut Strugstad drev restaurant ved Backlund hotell i Levanger i 38 år, før de i fjor flyttet til nye lokaler.

I løpet av årets seks første måneder gikk restauranten med 900 000 kroner i underskudd. På konkurstidspunktet hadde Brygga Restaurantdrift AS, trolig mer kjent under sitt tidligere navn, Backlund Restaurantdrift AS, tre millioner kroner i gjeld.

I en pressemelding på onsdag skrev Knut og Erik Strugstad at valget om å begjære oppbud, var det tyngste valget familien hadde tatt i karrieren.

- Vi  arbeider nå med sikte på å finne løsninger for videre drift av restaurantvirksomhet i lokalene, skrev de og la til at avklaringer rundt dette vil være på plass i løpet av kort tid. Dagen etter var altså driften oppe igjen.