Det var klokken 18.10 mandag 22. mai i fjor at nødetatene ble varslet om skyteepisoden i Tydal via AMK-sentralen. En mann i 60-årene var skutt i mageregionen i en hytte på fjellet, cirka 1,4 mil unna nærmeste farbare bilvei. Mannen ble fraktet til St. Olavs hospital. Det viste seg imidlertid at skadene hans var mindre alvorlig enn først antatt.

Traff ikke vitale organer

Nå er en 51 år gammel mann tiltalt for drapsforsøk etter skytingen. Ifølge påtalemyndigheten avfyrte han et skudd med et salonggevær kaliber 22 gjennom et åpent stuevindu i hytta på fjellet. Den fornærmede mannen i 60-årene befant seg på få meters avstand inne i stuen, ifølge tiltalen. Skuddet traff ham i venstre del av bukhulen og dermed ikke noen vitale organer, går det videre frem av dokumentet.

Personell fra Fjellredningen i Tydal deltok i forbindelse med aksjonen. Foto: håvard haugseth jensen

- Det var fire menn i hytta, og det var et festlig lag der som endte i en diskusjon. Den ene personen forlot da hytta, opplyste etterforskningsleder Eivind Guldseth i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen etter at saken var ferdig etterforsket i januar.

Promillekjøring med skuter

Den nå tiltalte 51-åringen satte seg da på snøskuteren sin og kjørte til sin egen hytte - rundt 400 meter unna, hvor han hentet våpenet. Han kjørte deretter tilbake, har politiet tidligere opplyst til Adresseavisen. På grunn av denne kjøreturen, er han også tiltalt for å ha kjørt snøskuter i beruset tilstand.

- Da han kom tilbake rettet han verbale trusler mot dem som var inne i hytta, opplyste etterforskningslederen videre.

Politihelikopteret fra Oslo mellomlandet i Røros før det ankom Tydal i forbindelse med skytesaken. Foto: tore østby/røros nytt

Situasjonen endte med at det ble avfyrt to geværskudd, ifølge Guldseth. Politiet mener at mannen i 50-årene traff mannen i 60-årene i mageregionen. I tillegg skal den skadde også ha avfyrt et skudd med en rifle.

I hvilken rekkefølge dette skjedde, blir trolig et viktig tema når saken kommer opp i retten 10. september.

SE VIDEO: - Vi har muligens en farlig mann her

Skjøt ut vinduskarmen

Skuddet som mannen i 60-årene fyrte av, gikk ut av hytta etter å ha passert gjennom vinduskarmen. Adresseavisens bilde fra hytta, viser kulehullet.

Kula som gikk ut av hytta fant politiet aldri, men prosjektilet som ble avfyrt av den tiltalte, ble funnet på gulvet inne i hytta.

- Det hadde passert gjennom mageregionen til skuddofferet, opplyste Guldseth i januar.

- Det var en alvorlig skade, men ikke livstruende, så vi i ettertid. Det kunne endt verre om han hadde blitt truffet midt på magen - skuddet traff på siden, fortsatte etterforskningslederen.

Advokat Arve Opdahl forsvarer 51-åringen som nå er tiltalt for drapsforsøk. Foto: jens petter søraa

Advokat Arve Opdahl, som forsvarer tiltalte, har informert klienten om tiltalen som nå er tatt ut.

- Hvordan stiller han seg til den?

- Jeg skal ha en konferanse med ham på mandag, og før denne er det vanskelig å si noe om hans standpunkt, sier Opdahl.

Sov da politiet kom

Hendelsen i fjellet i Tydal utløste en stor, væpnet politiaksjon, som førte til at 51-åringen ble pågrepet i 01.15-tiden samme natt. Han hadde returnert til hytta si og lå og sov da politiet slo til. Politiet tok i bruk både politihelikopter og snøskutere i aksjonen.

Store politiressurser ble satt inn i søket etter 51-åringen etter skytingen.

Trøndelag politidistrikt har tidligere i en pressemelding opplyst at begge mennene ville bli siktet for drapsforsøk mot hverandre etter hendelsen. Nå er det imidlertid klart at kun 51-åringen er tiltalt. Påtaleavgjørelsen er gjort av førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes.

Det er satt av to dager til straffesaken, som skal gå i Sør-Trøndelag tingrett.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.