- Det er en forferdelig irriterende lukt, sier Frank Granheim på Persaunet i Trondheim.

De siste månedene har han merket en vond lukt som har vært sporadisk til stede. Søndag kveld slo den til igjen. Da gikk det utover Oskar (snart 6) og Emil (8).

- Ungene hadde bestemt seg for å ligge i telt, men kom løpende inn etter et kvarter. De trodde noe brant. Teltet ble fylt med en lukt som minnet om varm olje og brente dekk. Det var ikke mulig å gjennomføre noe teltovernatting, forklarer Granheim.

Ubehagelig: Brødrene Oskar og Emil ville telte i hagen, men den intense lukta førte til at den planen ble lagt på is.

Klarer ikke sitte ute

Han forteller at det er nesten umulig å sitte ute og kose seg når lukta er som verst.

- Det er ubehagelig, og lukta kommer som regel når vinden står fra sjøsiden, sier han.

Mandag morgen merket han igjen lukta, men denne gangen var den ikke like intens.

- Det setter seg i klærne som henger til tørk. Det er en ganske kraftig lukt siden det er flere bydeler som merker den, mener Granheim.

Husker du denne? Politiet beslagla 110 cannabisplanter i Nord-Trøndelag etter mistenkelig lukt

Ringte brannvesenet

Selv tror han at lukta kommer fra asfaltverket til Peab som befinner seg på pir-området i Trondheim. Men i forrige uke kunne Behzad Armingohar, distriktssjef Midt-Norge i Peab, avkrefte det.

Røyk fra Piren: Pappa Frank Granheim tror det kan være asfaltanlegget på Piren sin skyld, men Peab bedyrer at det ikke er dem.

- Det er kun vanndamp som kommer ut der. Så lukta stammer ikke fra vårt asfaltverk, sier han.

Det mobile asfaltverket har stått på Piren siden januar i fjor da det ble flyttet fra Tiller. Adresseavisens fotograf var også til stede på Piren mandag morgen og kunne heller ikke lukte noe spesielt.

Ingen lukt: Da Adresseavisens fotograf var innom asfaltverket på Piren mandag morgen, var det ingen merkbar lukt i nærheten av anlegget.

Hos 110-sentralen i Sør-Trøndelag er de heller ikke sikker på hvor lukta kommer fra. I 08-30-tida var det en beboer fra Rosendal-området som tok kontakt.

- Han fortalte at det var en lukt som var ubehagelig og som sivet inn i husene. Det luktet dieseleksos forklarte melderen. Vi valgte å ikke sende ut noen, siden det ikke var en akutt hendelse, forklarer brannmester Gunnar Sundli.

Han synes også det er et mysterium at man ikke finner ut av årsaken til lukta.

- Det er en prestasjon at vi ikke finner ut hva årsaken er, sier han.