- Petter er den eneste hanen i kurva akkurat nå ja, sier Marit Helene Stigen (41) når hun har fått samlet ledergruppen sin i Avinor-bygget like utenfor terminalbygget på Trondheim lufthavn. Men nei, det er ikke slik at Stigen kun ansetter kvinner. For det ikke hvilket kjønn en kollega har hun er mest opptatt av.

- Nei, jeg er ikke så opptatt av kjønn, men jeg er opptatt av mangfold. Mangfold med alt det innebærer, og da synes jeg bakgrunn, kompetanse og personlighet er viktigere enn om noen er kvinne eller mann. Selv har jeg politiutdanning og en master i organisasjon og ledelse, og de andre i ledergruppa har helt andre bakgrunner. Alle har en kunnskap som trengs, og det viktigste for meg er at vi til sammen utfyller hverandre. Og så er det bare kult at de best kvalifiserte er kvinner, sier Stigen med et smil.

Tilfeldig: Lufthavndirektør Marit Helene Stigen har blant annet Ellen Weidemann med seg i Avinor-ledelsen, men sier det er bare tilfeldig, og kult, at de best kvalifiserte er kvinner.

Et luksusproblem

Marit Helene Stigen var lensmann i Stjørdal, da det tidligere i år ble kjent at hun skulle bli ny lufthavndirektør etter at Lasse Bardal sluttet etter 13 år.

Stigen var én av 38 søkere, og kunne begynne i jobben 1. februar. Da som første kvinnelige lufthavndirektør på Værnes, en flyplass med fem millioner årlig reisende, hvor en million av disse er utenlandsreisende.

Samtidig som hun ble toppsjef på Værnes, ble hun også en del av konsernsjefens ledergruppe nasjonalt.

- Kvinneandelen i Avinor på konsernnivå er på 22 prosent, med et uttalt mål om å komme opp på 25 prosent innen 2020. Dette for å få et større mangfold. I konsernledelsen på tolv er det fire kvinner, mens vi altså er fem av seks kvinner i ledergruppen her på Værnes, sier Stigen og kaller det et luksusproblem.

-Vi blir også den eneste større lufthavna i Norge med både direktør og operativ sjef som kvinne, nå når vi har fått med oss Kristin Sørnes som operativ sjef. Hun vil være istedenfor Thomas Wintervold i en periode, mens han får andre oppgaver på Gardermoen.

LES OGSÅ: Én av sju trønderske bedrifter har kvinne som sjef

Uformell lederstil

Stigen kom til jobben som lensmann, og er fra politiet vant til å jobbe med menn. Men også i jobben som lensmann sørget hun for å få flere kvinner med i ledelsen.

- Da jeg var lensmann i Stjørdal hadde jeg en kvinne som min stedfortreder i en periode og det har jeg nå også. Det har gått bra før, og det vil nok gå bra nå også. Men altså, jeg bruker ikke mye tid til å tenke på hvilket kjønn de ulike jeg jobber med har, understreker Stigen som heller ikke tenker på seg selv som en kvinnelig leder.

- Hvordan er din lederstil?

- Jeg har en veldig uformell og åpen lederstil. Jeg verdsetter det å være tydelig og så har jeg beina godt plantet på jorda. Jeg er veldig opptatt av dialog og kommunikasjon, og både i rollen jeg har nå og i rollen jeg hadde før som lensmann er det viktig med samhandling. Jeg repeterer også, sikkert til det kjedsommelige for mine kollegaer, at vi må være fremoverlent. Vi må ta en aktørrolle, Avinor har et samfunnsoppdrag, sier Stigen.

Enslig mann: Økonomisjef Petter Langsåvold jobber nesten bare med kvinner.

Alltid i beredskap

Etter snart et halvår på lufthavna har direktør Stigen blitt husvarm.

-Det er selvsagt mye nytt å sette seg inn, men det er mye som er gjenkjennbart med politijobben også, som å hele tiden være i beredskap. Også her er vi på 24 timer i døgnet, og så er vi ikke her for vår egen del, vi er her for at reisende skal kunne fly. Det som er nytt er selvsagt forretningsdriften, det er det spennende å sette seg inn i, sier Stigen som i alle fall har en kompetent ledergruppe med seg i hverdagen.