Mamma Oddveig Amdal og datteren Liv Aune satte seg inn i bilen i Harran i Grong kommune mandag morgen. Planen var å kjøre til Trondheim.

- Vi skulle hente sønnen som kom med toget fra Lillehammer og så skulle vi dra på shopping, forklarer Oddveig Amdal.

- For trangt

I ei 80-sone på ei langstrekning ved Kvam, nord for Steinkjer, kom det ei rekke med biler i motsatt kjørefelt.

- Plutselig kom det en bil imot. Jeg rakk ikke å tenke så mye, annet enn «herregud, kom deg vekk fra kjørefeltet mitt», gjenforteller Amdal.

Hun forteller at hun rakk å bremse noe, og at hun svingte bilen inn mot grøfta for å forhindre sammenstøt. Men så smalt det likevel.

- Det ble for trangt. Bilene traff hverandre, men det side mot side, og ikke front mot front. Det kunne gått verre hvis det hadde vært det, sier hun.

Rydder opp: Bilberger Jim Andre Berg måtte taue bilen vekk fra E6.

Fikk du med deg denne mandag morgen? Svenske laget sirkus ved Sirkus Shopping da han tok en «Eli Hagen»

- Sa unnskyld

Verken hun eller datteren ble skadd, og de to personene i den andre personbilen, hadde også kommet fra det uten fysiske skader.

- Jeg ble litt skjelven, innrømmer Amdal.

Etter smellen gikk hun ut og fikk pratet så vidt med sjåføren av den andre bilen.

- Han sa ikke så mye fordi han kunne ikke norsk. Men han sa unnskyld, forteller Amdal.

Punktert: Bilturen til Trondheim sa brått slutt etter sammenstøtet på E6.

Fortsetter turen

Amdals bil, en Mitsubishi Outlander, ble skrapet opp langs siden og fikk punktert et hjul. Et sidespeil ble også knust i sammenstøtet.

- En bilberger tok seg av den, og nå får vi skyss til Steinkjer. Så håper vi at leiebilen er klar og at vi kan fortsette turen, sier hun.

- Jeg føler at det vil gå bra å sette seg bak rattet igjen. Jeg tror det er lurt også, sier Amdal, som aldri har vært involvert i en ulykke før.

- Det er bedre å komme for sent enn noen minutter for tidlig. Det er ikke så mye som skal til for at det går riktig galt, og dermed kan det være lurt å kjøre hensynsfullt, sier hun.

Opprettet sak

Operasjonsleder Viola Elvrum i Trøndelag politidistrikt opplyser at det var en sjåfør i 60-årene og en passasjer i 70-årene i den andre bilen som var registrert i utlandet.

- Denne bilen hadde ligget bak en semitrailer, så skulle sjåføren bare sjekke om kysten var klar med tanke på en forbikjøring. Bilen kom trolig for langt over i det motsatte kjørefeltet, og så ble det et sammenstøt mellom de to personbilene, sier hun.

Det er ikke meldt om førerkortbeslag, men det er opprettet sak i etterkant av hendelsen. Politijurist vil vurdere saken opp mot veitrafikklovens paragraf 3 som går på aktsomhet.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter