Natt til tirsdag 26. juni klarte én eller flere personer å komme unna med tyvegods fra Skogstad optikk, ur & gull som holder til på Å butikksenter i Åfjord.

Så langt er det ingen som er pågrepet i saken.

- Vi har fremdeles tro på at vi skal oppklare saken, sier operativ leder ved Fosen lensmannsdistrikt, Hallgeir Stjern, til Adresseavisen.

Hull i taket: Tyven eller tyvene klarte å komme seg rundt ved hjelp av innertaket på butikksenteret.

- Store verdier

Innbruddet skal ifølge politiet ha skjedd mellom 00.00 og 01.00. Tyven eller tyvene har klart å få med seg kostbare solbriller, gull og diamanter. Nå er det klart at tyvegodset har en betydelig verdi.

- Verdien på det som er stjålet er på om lag 300 000 kroner. Det er ganske store verdier, og så kommer skadeverket oppå der igjen, sier Stjern.

Medeier og optiker, Bjørn Håvard Skogstad i Skogstad optikk, ur & gull, bekrefter at det er snakk om et betydelig beløp.

- Mesteparten av det som er stjålet er gullvarer og diamanter, og så er det noen kostbare solbriller. Det er vel snakk om en del titusener i verdi på disse, forklarer han.

Han har levert en anmeldelse til politiet med en mer konkret oversikt over tyvegodset.

Vinkelsliper: Denne safen hos Coop Extra ble forsøkt brutt opp med en vinkelsliper.

Politiet etterforsker også et sjokkbrekk i Levanger hvor en gullsmed ble rammet. Her har politiet etterlyst tre personer på et overvåkningsbilde

Sommerferie sinker etterforskning

Trolig har tyven eller tyvene gjemt seg på toalettet, og etter stengetid har de beveget seg fra toalettet og til gullsmedbutikken og Coop Extra ved å bevege seg over innertaket. Det var blant annet et stort hull i toalettaket som viser hvordan tyvene har kommet seg rundt. Etter å ha stjålet varer fra Skogstad og forsøkt å åpne en safe med vinkelsliper på kontoret til Coop, har de trolig gått ut av senteret via en personalinngang for Coop-ansatte.

Stjern forteller at det fremdeles pågår etterforskning i saken, og senest mandag fikk politiet inn enda mer teledata fra basestasjoner.

- Det er store mengder med materiale vi skal gå igjennom, og nå er det sommerferieavvikling. Da må det prioriteres hardere, og det tar lengre tid, spesielt med analysene.

Har bilde av person og kjøretøy

Politiet har samlet inn en god del video fra overvåkningskamera.

- Vi har overvåkningsbilder fra Åfjord i det aktuelle tidsrommet, og vi må sette sammen denne informasjonen med vitneobservasjoner, spor på åstedet og digitale data som vi innhenter, forklarer Stjern.

Politiet ønsker ikke på nåværende tidspunkt å gå ut med overvåkningsbildene, men sier at det er én person og et kjøretøy på bildene.

- Vi avviser ikke at det var flere som var involvert i tyveriet, sier Stjern.

Rett etter tyveriet gikk politiet ut og ba publikum om hjelp. De ønsket blant annet observasjoner av en mørk stasjonsvogn som kjørte ut av Åfjord cirka klokka 02.15 natt til tirsdag.

- Denne er fremdeles interessant for oss, sier Stjern.

Følg Adresseavisen på  Facebook Instagram  og  Twitter