Det er til sammen 1500 som jobber på Værnes. Det er klart det oppstår kjærlighet mellom kollegaer på flyplassen. Piloten og flyvertinnen fra Norwegian møttes riktignok ute på byen, men begge jobber i lufta.

- Vi er gamle kjente fra Verdal, og så møttes vi igjen som godt voksne, ute på byen i Trondheim. Det sa pang!

Det sier Wenche Jonlie Holmlimo (50) som er kabinansatt i Norwegian. For to år siden giftet hun seg med piloten Ole Lasse Holmlimo (48).

Lever i en boble

- Vi giftet oss høsten 2017 i sjømannskirka i Albir i Spania. Vi har feriehus der, bare 150 meter unna sjømannskirka, så det måtte bli der vi skulle gifte oss. Vi hadde cirka 40 gjester og etter vielsen hadde vi middag på en strandrestaurant like ved, sier forholdsvis nygifte Ole Lasse.

Det sa pang!: Det sier Wenche Jonlie Holmlimo om det som skjedde da hun møtte Ole Lasse Holmlimo igjen som godt voksen.

Det er mange par blant Norwegian-ansatte med base ved Trondheim lufthavn. Ekteparet Wenche og Ole Lasse ramser opp flere, og ender på seks. Det vil si at blant rundt 100 ansatte, hvor 30 er piloter, er det 12 som er gift med en kollega.

- Jeg tror det skyldes at vi skjønner hverandre, når jeg kommer sliten hjem og snakker om jobben, så vet Wenche hva jeg snakker om. Dessuten kommer vi jo tett på hverandre i et fly. Vi møtes til alle døgnets tider, og snakker om det meste. Jobbeperioden blir som en boble, sier Ole Lasse.

Drømmebryllupet: Wenche Jonlie Holmlimo kunne stå brud i sjømannskirken i Albir i Spania, like ved feriehuset.

Ekteparet har samme turnus, hvor de jobber fem dager, før det er fire dager fri. Turnusen går hele året, uansett om det er hverdager, helg eller helligdager. Selv om Wenche og Ole Lasse jobber samme turnus, er det sjelden de er om bord på samme fly.

- De ulike crewene blir tilfeldig satt sammen, og det er sjelden vi flyr sammen. Vi er stort sett bare sammen på bilturen til og fra flyplassen og hjemmet vårt i Verdal, sier Ole Lasse. Når de har fri perioder, har de til sammen seks barn å ta seg av.

Flere og flere par

Securitas er en av de største arbeidsgiverne på Trondheim lufthavn, også her er det mye romantikk. Lillian Skamsar (41) og Rune Andre Skamsar (41) kunne 22. juni feire sin 16. bryllupsdag.

- Da vi begynte å jobbe her i 1999, var vi det første ekteparet og det var litt styr med det. Det ble blant annet diskutert om vi kunne jobbe sammen i det hele tatt. Men etter det har vi bare blitt flere og flere ansatte og også flere og flere par, sier Lillian.

I pauserommet til sikkerhetsvaktene teller de opp kjærester, samboere og ektepar. Mange har møttes på jobb på Trondheim lufthavn. Det har ikke Lillian og Rune Andre.

- Jeg kommer fra Stjørdal, mens Rune Andre er fra Dombås. Vi møttes da vi begge hadde førstegangstjeneste i Bodø. Men det var slett ikke meningen min at det skulle ende slik, jeg bestemte meg da jeg dro nordover som kvinne i et mannsdominert miljø for at jeg slett ikke skulle bli det vi kalte madrass, sier Lillian med et smil.

Mange møtes på jobb: Det er slett ikke uvanlig å treffe kjæresten sin på jobb. Mange par har møttes i sikkerhetskontrollen på Værnes.

Lillian ble slett ikke noen madrass, men hun fant mannen i sitt liv. Rune Andre måtte derimot jobbe litt for å få Lillian til å skjønne at det skulle bli dem to.

- Du var sjåfør og kjørte rundt med den gamle stabsbilen til kongen, en amerikansk Dodge LeBaron. Jeg husker du kjørte forbi, rullet ned vinduet og gjorde deg til, og jeg tenkte bare nei, han der har for trang skjorte, gullkjede rundt halsen og tror han er noe til mann, ler Lillian.

Lurer du på hvordan du kommer deg billigst tur-retur Værnes? Vi har testet det for deg.

- Går og tråkker oppå hverandre

Men så ble det da dem før året var omme likevel. Da de etterhvert så et hus de gjerne ville ha til salgs i Stjørdal, søkte begge seg til Securitas på Værnes. Så ble det hus, ekteskap og i dag har de barna Enya (14) og Adrian (12).

Ekteparet snakker svært sjelden jobb i fritiden.

- Nei, da har vi andre ting å snakke om, og det er hektisk med to aktive unger, sier Rune Andre. At det er mange par blant kollegaene synes de ikke er så merkelig.

Retter på slipset: Både Lillian Skamsar og Rune Andre Skamsar jobber med uniform, og Lillian sørger for at Rune Andre ser ordentlig ut.

- Nei, vi går jo og tråkker oppå hverandre da, og blir godt kjent, sier Rune Andre som jobber i administrasjonen og dermed kun er på jobb på dagtid.

- Mange av oss har en tøff turnus, som gjør at vi innimellom ikke treffer andre enn dem på jobb, sier Lillian som jobber turnus i sikkerhetskontrollen på adgangshallen.

- Jobb og hjem må holdes adskilt

- Å møte partneren sin på jobb er ikke uvanlig, sier sexolog Bente Müller, fra Samlivshjelp på Piren. Hun begrunner det med at vi er mange timer på jobb, og ofte begynner vi også å jobbe i samme alder som vi leter etter noen å stifte familie sammen med.

- Det fine med å jobbe samme sted er at partneren viser forståelse for den andres arbeidssituasjon, kanskje er det mer forståelse for overtid for eksempel. Ulempene er at det kan være vanskelig å legge fra seg jobbrollen på hjemmebane, selv om den ene er sjef over den andre på jobb så må de være likeverdige i parforholdet, understreker Müller.

Sexologen er også opptatt av det motsatte, at ikke hjemlige forhold tas med på jobb.

- Interne konflikter på hjemmebane er ikke egnet til tas opp på jobb. Selv om dette gjøres kun med små stikk, så vil de andre kollegaene merke det. Dette er også grunnen til at noen bedrifter ikke vil at par skal jobbe i samme avdeling eller på samme nivå, sier Müller.