- Jeg er så utrolig takknemlig for den raske og trygge hjelpen jeg fikk, sier Camilla. Hun ønsker ikke å stå frem med fullt navn, men i torsdagens utgave av Adresseavisen retter hun en stor takk til alle som var involvert i redningsaksjonen i Estenstadmarka i Trondheim mandag kveld.

Firebarnsmoren skulle ta seg en skikkelig joggetur i det populære turområdet som blir kalt Månen. I det bratte partiet over Styggedalen tok Camilla en annen vei enn hun pleier.

- Jeg skulle bare prøve en ny sti, og plutselig sto jeg fast på baksiden av Månen. Jeg turte verken å gå nedover eller oppover. Høydeskrekken satte inn, og jeg begynte å skjelve og riste i hele kroppen, gjenforteller hun til Adresseavisen.

Ringte 112

Hjemme har Camilla fire barn og tanken på å falle ned fra skrenten ble stadig mer nærliggende.

- Jeg ville kanskje ha vurdert det annerledes hvis det ikke var for dem. Men jeg er ikke så veldig modig av meg, og jeg var ikke hundre prosent sikker på at jeg ville klare å komme meg opp for egen maskin, forteller hun videre.

Hun beskriver terrenget som uhyre bratt, og hun hadde heller ikke noe sted å sette seg ned.

- Ingen visste hvor jeg var, så da ringte jeg 112. Det kunne gått veldig katastrofalt hvis jeg hadde forsøkt å bevege meg noe sted, sier hun.

Har lest innlegget

Operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt bekrefter at telefonen fra Camilla kom klokka 20.36 mandag kveld. Han var ikke selv på jobb, men har lest loggen, og har også fått med seg innlegget til Camilla i Adresseavisen.

- Vi får ofte mye klager, så vi er alltid glade når noen setter pris på oss, og samtidig sier ifra om det. Når folk er i nød, så stiller vi selvfølgelig opp, sier han.

Politiet varslet ambulanse, brannvesenet og Hovedredningssentralen Sør-Norge. Ambulansen ble sendt for å stå i beredskap, både for Camilla og hjelpemannskapene.

Volden opplyser at operasjonssentralen ble varslet om at Camilla var i sikkerhet klokka 21.38.

Hovedpersonen selv kan ikke få skrytt nok av hjelpemannskapene.

- De gjorde en fantastisk jobb. Jeg ble godt ivaretatt hele veien, både på telefon og når de ankom, sier hun.

Takket alle: Camilla brukte Ordet fritt-sidene til Adresseavisen for å takke alle involverte.

I nesten 30 år hadde jobben hans vært å redde mennesker og verdier i brann og ulykker. Så fikk Ivar Stenstvedt (55) hjerteinfarkt på jobb

Diana viste vei

- Jeg var ganske skjelven da jeg så hvor høyt det var. Men jeg følte meg trygg da brannvesenet kom og hentet med opp.

I leserbrevinnlegget takker Camilla også Diana som hjalp nødetatene med å finne frem til riktig sted.

- Jeg traff på nødetatene på Estenstadhytta og skjønte med en gang hvor hun satt fast. Det er egentlig ikke en sti, men et gammelt dyretråkk, tror Diana.

Hun er glad for at hun kunne bistå med å finne Camilla raskt.

- Jeg er lettet over at det gikk bra, sier Diana til Adresseavisen.

Slutter brått: Løpeturen til Camilla endte i det bratte terrenget ved den populære toppen Månen i Estenstadmarka.

- Overrasket

Camilla er opptatt av å få frem at alle involverte gjorde en fremragende jobb.

- Jeg setter pris på at det er mulig å ringe nødetatene for sånne oppdrag. Jeg skjemtes litt over ressursbruken, men jeg må bare innse at det var en ulykke. Jeg ble overrasket over at jeg havnet i en slik situasjon, sier hun.

Hun avviser at hun er ekstrem når hun velger joggetraseer.

- Jeg er bare en småbarnsmamma som løper i marka. Nå håper jeg at Trondheim bydrift gjør noe med området for det kan være farlig dersom barnefamilier forviller seg ned på denne plassen, sier hun.

Brannmester Ketil Sivertsen ved 110-sentralen i Sør-Norge forteller at leserinnlegget til Camilla har vært samtaletema på brannstasjonen.

- Vi sendte ut «tauredningsgruppa vår», brigadeleder og en stigebil til redningsaksjonen, sier han.

Brannvesenet hadde dermed tre kjøretøy og sju ansatte til stede ved Månen.

Bruker tau: Den urbane redningsgruppa til Trøndelag brann- og redningstjeneste er vant til å redde opp mennesker ved hjelp av tausikring. Bildet er tatt ved tidligere anledning. Foto: Annette Lill Hauge

- Endte i et stup

Trond Fjeldsæter, brigadeleder og innsatsleder brann i Trøndelag brann- og redningstjeneste, mener oppdraget mandag kveld er et godt eksempel på hvordan den urbane redningsgruppa får brukt sin kompetanse.

- De er eksperter på å redde folk i bratt terreng, sier han.

Personlig er han ikke kjent i Estenstadmarka, og da han rykket ut mandag kveld bestemte han seg for å spørre turfolket om råd.

- Da vi kom til Estenstadhytta kom jeg i kontakt med en kvinne som sa hun var godt kjent. «Sett deg inn i bilen, hvis du har mulighet». sa jeg til henne. Hun guidet oss til rett sted, sier han.

Først kom Fjeldsæter på undersiden av stedet hvor Camilla befant seg.

- Vi redder alltid ovenfra og ned, men vi fikk beroliget henne om at hjelpen var nær. Vi kom på oversida, og da gikk vi nedover en sti som endte opp i et stup. Der fant vi kvinnen som var i nød, forklarer Fjeldsæter.

- Takler det meste

Han tror de fleste ville syntes det hadde vært utrivelig å være der kvinnen befant seg.

- At hun hadde fryktet for livet sitt skjønner jeg godt. Det var veldig bratt. Selve oppdraget gikk raskt. Vi firte oss ned til henne og så hjalp vi henne opp ved hjelp av tau, sier han.

Fjeldsæter har ikke lest innlegget på Ordet fritt-sidene, men har fått høre om det av kolleger.

- Det er veldig koselig å få sånne tilbakemeldinger. Et slikt oppdrag er ikke hverdagskost, men vi er til for å hjelpe folk i alle situasjoner. Redningstjeneste er et vidt begrep, og selv om vi er brannfolk i bunn, så er vi rustet til å takle det meste, fastslår brigadelederen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter