En mann i 30-årene ble sendt til St. Olavs hospital med stikkskader i mageregionen søndag morgen.

Den skadde mannen skal ha truffet en parkert taxi med et kjøretøy, før han halvveis ramlet ut av bilen på Sistranda på Frøya. Politiets første melding på Twitter kom klokka 07.48 søndag morgen.

- Den fornærmede er ikke alvorlig skadd. Han har forklart at skadene ble påført med en kniv, men vi har ikke beslaglagt noe våpen, sa jourhavende jurist Anne Haave i Trøndelag politidistrikt mandag formiddag.

- Slagsmål utendørs

I løpet av søndagen, ble en annen mann i 30-årene siktet for grov kroppsskade. Han ble siktet for knivstikkingen på bakgrunn av blant annet opplysninger fra andre personer. Fornærmede og siktede er bekjente av hverandre og begge er statsborgere fra samme land i Øst-Europa.

- Foreløpig tyder våre undersøkelser på at det har vært et slagsmål, men vi er usikker på nøyaktig åsted. Vi antar at knivstikkingen har skjedd utendørs på Frøya et eller annet sted, sier Haave.

Politiet har blant annet sperret av boliger og oppholdssted til de involverte på både Frøya og Hitra. Søndag valgte politiet å bevæpne seg i jakten på gjerningspersonen.

- Det er flere som skal ha vært i samme område, men vi tror ikke det finnes direkte vitner til knivstikkingen. I løpet av dagen skal vi avhøre flere vitner, sier Haave.

En av de involverte er delvis kjent for politiet fra før av, opplyser Haave.

Ikke varetektsfengsling mandag

Hun opplyste i 11-tida at den siktede satt i avhør, og han vil være i politiets varetekt frem til man vurderer om vedkommende skal fremstilles for varetektsfengsling eller ikke.

- Siktede vil ikke bli fremstilt for varetektsfengsling i dag, sa hun mandag formiddag.

Hun ønsker ikke å gå i detalj om siktede har erkjent noen befatning med voldshendelsen. Han er for øyeblikket siktet for grov kroppsskade.

Haave antar at fornærmede var på vei for å oppsøke hjelp da han kolliderte med den parkerte taxien på Sistranda.

- Etterforsker videre

Mandag kveld ønsket ikke jourhavende jurist Aage Sliper Midling å opplyse hva den siktede mannen hadde fortalt i løpet av dagen.

- Vi er fortsatt usikre på hva som har skjedd, og vi etterforsker saken videre, sa Midling i 19-tiden.

Mannen var da fortsatt i politiets varetekt ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

Politiet har foreløpig ikke berammet noe fengslingsmøte, opplyser Midling. Han sier at de vil vurdere om de trenger mer tid i etterforskningen, og det kan derfor bli aktuelt å begjære ham varetektsfengslet.

Vitner avhørt

Midling sier at de også har avhørt andre vitner i forbindelse med etterforskningen, men ønsker heller ikke å si hva de har forklart. Han ønsker heller ikke å si om politiet tror det var flere personer til stede i forbindelse med hendelsen.

Advokat Linn Haug Holm ble i 18-tiden mandag oppnevnt som forsvarer for den siktede mannen. Holm sa like før klokken 20 at hun foreløpig ikke har fått snakket med ham.

- Utifra det jeg har lest av avhørene, erkjenner han ikke straffskyld, sier Holm til Adresseavisen.

Hun ønsker foreløpig ikke å si noe mer om hva han har fortalt.

Ifølge avisen Hitra-Frøya er fornærmede mannen nå utskrevet fra sykehuset.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter