Den 29 år gamle mannen ble funnet av nære familiemedlemmer i en kulp i elva Resa i Meldal om lag klokka 13.00 mandag ettermiddag. Han hadde vært savnet en stund og pårørende var til stede for å lete etter ham.

- Det er tydelig at dødsfallet skjedde i forbindelse med bading, men vi vet foreløpig ikke om det skyldes sykdom eller drukning, sier fungerende lensmann Vegard Grefstad ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

- Funnet i kulp

Mannen er bosatt i Oslo, men hadde dratt til familiehytta i Resdalen alene. Pårørende hadde sist kontakt med ham søndag, og så fikk de ikke tak i ham på mandag.

- De dro dermed til hytta for å begynne å lete etter ham. De fant ham i bunnen av en kulp som hadde en dybde på mellom 1 og 1,5 meter, forklarer Grefstad.

Hytta ligger midt mellom Jerpstad og Resvatnet, og elva Resa renner ut i den større elva Orkla.

Grefstad bekrefter at det vil bli gjennomført en obduksjon av mannen. Den er ikke gjennomført ennå.

Fire brannmenn rykket ut

Brannsjef Ove Smedplass i Meldal brannvesen opplyser at han aksjonerte etter å ha fått anmodning via Midt-Norge 110-sentral. Han rykket ut med tre brannmenn fra brannvesenet i Meldal.

- Da vi kom til brua som krysser over Resa kunne vi se kulpen opstrøms. Vi fikk festet mannen på et såkalt «backboard» med reimer, og fikk fraktet ham inn til land, forklarer Smedplass.

Han opplyser at kulpen var stor nok til å svømme litt rundt i.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter