Politiet går nå ut med navnet på mannen som ble funnet død i en kulp i elva Resa i Meldal mandag ettermiddag. Det var 29 år gamle Ronny Fredrik Ansnes som ble funnet i 13-tida av nære familiemedlemmer som var ute og lette etter ham. Han hadde vært savnet ei god stund etter at pårørende ikke klarte å komme i kontakt med ham på søndag.

- Vi går ut med navnet i samtykke med familien, sier fungerende lensmann Vegard Grefstad ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Bosatt i Oslo

Ansnes er opprinnelig fra Trøndelag, men bosatt i Oslo. Han hadde dratt alene til familiehytta i Resdalen.

- Vi har nå funnet ut dødstidspunktet trolig er enten ettermiddagen eller tidlig kveld søndag. Det har vi kommet frem til etter å ha snakket med folk han var i kontakt med, og manglende bruk av mobiltelefonen, sier Grefstad.

- Det er tydelig at dødsfallet skjedde i forbindelse med bading, men vi vet foreløpig ikke om det skyldes sykdom eller drukning, har Grefstad fortalt tidligere.

Funnet i kulp: Den tidligere langrennsløperen ble funnet i elva Resa i Meldal. Foto: JON J. STORHOLT

Lanngrennsløper

Pårørende fant ham i bunnen av en kulp som hadde en dybde på mellom 1 og 1,5 meter. Hytta ligger midt mellom Jerpstad og Resvatnet, og elva Resa renner ut i den større elva Orkla.

Grefstad bekrefter at det vil bli gjennomført en obduksjon av mannen, men den er foreløpig ikke gjennomført.

Ronny Fredrik Ansnes er en tidligere langrennsløper. Han la opp i 2014. Han tok blant annet bronse på stafetten under Ski-NM i Stokke i 2010. Gjennombruddet kom under verdenscupdebuten på 15 km klassisk i Drammen 19. februar i 2011. Da gikk han inn til en 13. plass.

Under NM på Voss i 2012 gikk han inn til en sølvmedalje på 15 km fristil.

I januar 2015 hadde Adresseavisen et intervju med den pensjonerte langrennsløperen, hvor han fortalte at han angret på at han sa nei til en plass på rekrutteringslandslaget.

Skiløper: Ronny Fredrik Ansnes gikk blant annet i flere norgesmesterskap.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter