Bjørnejakten på Fosen har pågått i lang tid uten resultat, men denne uken fikk det 15 mann store fellingslaget en ny mulighet gjennom et privateid helikopter som ble satt inn i arbeidet.

Onsdag kveld fløy de i to timer over Leksvik med varmesøkende utstyr om bord. Bak spakene satt helikoptereieren selv, offshorereder Ole T. Bjørnevik.

- Det er som å finne nåla i høystakken, men det er verdt å prøve, sier Bjørnevik, som egentlig er på sommerferie på hjemstedet i Åfjord.

- Selv om det var med varmesøkende kamera, så er det ikke enkelt. Vi vet ikke om den fortsatt er i området, sier han, og forteller at han ikke var noen stor optimist før forsøket, sier han til Adresseavisen.

Krevende: Onsdag kveld søkte de med helikopter i to timer over Indre Fosen.

Fikk forespørsel

Bjørnevik og familien eier trondheimsrederiet Boa Offshore, men omtaler seg selv som «pensjonist» ettersom han ikke lenger står for den daglige ledelsen.

Han sier at han fikk en forespørselen via ordføreren i Indre Fosen, som han selv har jaktet sammen med tidligere. Bjørnevik sier at det var naturlig å hjelpe til når han ble spurt.

- Jeg er jo jeger selv, så det er spennende å se om vi klarer å finne noe, sier han.

Søket med varmesøkende utstyr på onsdag kveld ga ikke noe resultat, og nå er Bjørnevik usikker på om det blir flere turer med helikopteret.

- Hvis de finner ferske spor så kan vi kanskje bistå igjen, sier Bjørnevik.

Søk: Det var Hans Petter Hestmo, leder i Namdalen og Fosen gjeterlag og Osen og Namdalseid beitelag, som opererte det varmesøkende utstyret.

Det var Hans Petter Hestmo, leder i Namdalen og Fosen gjeterlag og Osen og Namdalseid beitelag, som opererte det varmesøkende utstyret. Han fortalte torsdag om et krevende arbeid:

- Vi så elg, hjort, rådyr, sau og hare, men ingen bjørn. Og så var det veldig mange varme steiner. Det er utfordringa med slikt utstyr i høye temperaturer, sa Hestmo til Adresseavisen.

Søker om forlenget jakt

Det er nå over 30 sauer som er dokumentert tatt av bjørn på Fosen, ifølge Tore Solli, koordinator for bjørnejakta i Indre Fosen kommune.

Fellingstillatelsen går ut nå på fredag, men Solli sier at de har søkt Fylkesmannen i Trøndelag om å få forlenget tillatelsen med en uke.

- Vi har fått beskjed om at søknaden skal vurderes på fredag formiddag, og at vi vil få svar da, sier Solli.

Tror den er på Fosen

Han sier at de ikke har funnet noen ferske sauekadaver de siste dagene, og at de heller ikke har observert bjørnen siden tidligere denne uken. Derfor vet de ikke nå hvor den befinner seg, men Solli håper at de likevel kan forlenge jakten.

- Dette er opp til Fylkesmannen, men når kommunen søker om forlengelse, så er det fordi vi er av den oppfatningen at bjørnen fortsatt er på Fosen. Den er midt i et prioritert beiteområde med mye sau, og vi vil få utfordringer utover sommeren hvis vi ikke får tatt den ut, sier Solli.

Han sier at det fortsatt er aktuelt å benytte helikopteret, men at det også vil være mest hensiktsmessig hvis de finner nye spor.