Politiet frigir navnet på mannen som ble bekreftet død etter en arbeidsulykke i et fjøs på et gårdsbruk sør for Oppdal sentrum. Det var den 78 år gamle Oddmund Snøve fra Oppdal som mistet livet. Det bekrefter avsnittsleder Finn Skårsmoen ved politiet i Oppda til Adresseavisen.

Navnet frigis etter samtykke fra familien til Snøve.

Slektning av gårdeieren

Politiet fikk melding om ulykken klokken 13.47 tirsdag ettermiddag. Politi og ambulanse var på stedet elleve minutter etterpå. Det ble forsøkt livreddende førstehjelp, men Snøve ble bekreftet død etter kort tid.

Han sier at gårdens eier var til stede da ulykken skjedde, og at det var eieren som varslet politiet. Snøve var en slektning av eieren.

Politiet har snakket med vitner, og i løpet av tirsdag gjorde både kriminalteknikere og folk fra Arbeidstilsynet undersøkelser på gården.

Skulle restaurere fjøs

Tirsdag kveld kunne Volden fortelle at ulykken hadde skjedd i forbindelse med restaurering av fjøset.

- Ulykken skjedde i forbindelse med demontering av et gammelt fjøsgulv, og det ble brukt en heisinnretning for å ta ut deler av betongelementerDet kan virke som den avdøde har blitt truffet og delvis klemt av deler av heisinnretningen, sier Skårsmoen.

Nøyaktig hva som har skjedd er foreløpig uklart, og Skårsmoen sier de vil avvente med å fastslå årsaken til ulykken.

- Vi må vente på rapport fra krimteknikere og Arbeidstilsynet, sier han.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter