- Det var en forholdsvis enkel avgjørelse, ettersom det er funnet nye kadaver denne uken, sier seniorrådgiver Inge Hafstad hos Fylkesmannen.

Den siste fellingstillatelsen gikk ut nå på fredag, men Indre Fosen kommune søkte om forlenget jakt på bjørnen. Det er nå over 30 sauer som er dokumentert tatt av bjørn på Fosen.

Den første fellingstillatelsen ble gitt 15. juni.

I Leksvik

Hafstad sier at det er funnet fem nye kadaver denne uken. De er funnet i gamle Leksvik kommune, der bjørnen også ble observert tidligere denne uken.

Han sier samtidig at de ikke kan være 100 prosent sikre på at bjørnen fortsatt er i det samme området.

- Ingen av kadavrene er helt sylferske, men med skadehistorikken vi har på Fosen så var det nok til å forlenge, sier han.

Fylkesmannen forlenger også tillatelsen til å bruke helikopter til å lokalisere bjørnen. Jaktlaget har forsøkt å lokalisere bjørnen med varmesøkende utstyr, og har fått hjelp av trondheimsreder Ole T. Bjørnevik som har flydd sitt eget helikopter over området.

Hafstad sier helikopteret kun kan brukes i søk etter bjørnen, og sier at det ikke er aktuelt å åpne for jakt fra luften.

Bistand fra SNO

Tore Solli, koordinator for bjørnejakten i Indre Fosen kommune, sier at de nå vil fortsette jakten i samme omfang som tidligere.

Jaktlaget har vært på 15 personer, og Solli sier at de nå også har fått med representanter fra Statens naturoppsyn (SNO) som deltar sammen med det kommunale skadefellingslaget.

Han sier samtidig at de er avhengige av ferske kadaver eller observasjoner av bjørnen, for å kunne intensivere jakten.

- Vi har folk ute i terrenget, og ikke minst legger beitenæringen selv ned en stor innsats i å lete etter kadaver. Det er også mange dyr å ta vare på. Det er mange lam uten morsau som nå er ute på fjellet, og som de er opptatt av å passe på, sier Solli.

Nytt søk

Han sier at de fortsatt vil konsentrere seg om områder i gamle Leksvik kommune, inntil de eventuelt får ny informasjon. Han sier også at de vil bruke helikopter når det er aktuelt.

- Det vil nok bli et søk i kveld med helikopter, ellers vil vi vurdere det litt fremover, sier Solli i 16-tiden fredag.