Førsteinntrykk:

For en utrolig praktisk beliggenhet. Et morellstein-spytt unna E6. Dette er litt veikroenes alt i ett-løsning. Her finnes overnatting, drivstoff, dusj, toaletter og turistinformasjon. Veikroa er for øvrig en Tesla-reklame i seg selv. Intet mindre enn 16 ladestasjoner – Tesla-gründer Elon Musks våte drøm. Interiøret er nasjonalromantisk – tenk mye rosemaling og smijern. Sopelime i sprinkleranlegget er sjarmerende, og hvis du lurer på hvordan Berkåk så ut i 1963, så kan du gløtte på veggen. Falske blomster på bordene kunne de spart seg. Pluss for gratis wifi.

Meny:

Her er det noe for enhver smak. Du rekker trolig ikke å lese alt på menyen før det er din tur til å bestille. Mye burger og pizza, men klassikeren biffsnadder og karbonadesmørbrød er selvfølgelig til stede. Minus: Dessertutvalget er begredelig, her kommer søtsakene rett fra fabrikken, og ikke kjøkkenet.

Mat:

Vegard bestiller Mix Cheeseburger 100 g med pommes frites til 126 kroner, Camilla går for lunsjtallerken til 172 kroner. Hadde det ikke vært for at det på døra sto «Garantert digg burger» så ville kanskje ikke forventningene vært så høye, men som Vegard sier: «Det var ikke helt Sesam-burger, for å si det sånn».

Barnevennlig:

Minidyrepark med påfugl, kanin, ullgriser (!), ponnier, høner, villsau og lam er et svært pluss. Noen olme blikk fra villsauen Småen skal sies. Ellers har veikroa et område innendørs som er forbeholdt barnefamilier. Og takk og pris så er dette arealet avgrenset med glassvegg. De som får akutt allergi av barnehyl slipper å storme ut.

Service/renhold:

Trivelig betjening, maten kom raskt og den var varm. Toalettet på baksiden hadde ikke noe toalettring, og ga en følelse av glattcelle.

Terningkast: 5

Dagens kunde: - Boss er sjefen

Ekteparet Åge Brøndbo (66) og Charlotte Brøndbo (60) samt berner sennenhunden Boss (4,5) stoppet på Berkåk veikro for en «kaffekjeft». De er i ferd med å flytte fra Holbæk i Danmark til Skage i Overhalla.

- Boss er sjefen, så han bestemmer rytmen på antall stopp, forklarer Åge.

Hovedpersonen sjøl er ikke videre imponert over verken ullgris eller de to ponniene Blackie og Brownie.

- Han holder seg mest på avstand, forklarer Charlotte.

- Skremt av prisene

Ekteparet har bare godord å komme med angående Berkåk veikro. Parkeringen er stor, de liker maten og de setter pris på at toalett er tilgjengelige på utsiden.

- Det er også veldig hyggelig betjening, skryter Charlotte.

- Men hun blir skremt av prisene på norske veikroer, sier Åge og peker på sin danske kone.

- Hunden ble kjendis

Tidligere på turen stoppet de ved en annen veikro, og da fikk Boss kjenne på kjendislivet. Det var tre turistbusser som sto parkert utenfor veikroa, og da de asiatiske turistene fikk se kjæledyret til Brøndbo ble det full oppstandelse.

- Alle skulle ta bilder av ham, sier Charlotte.

- Kanskje det var kinesere? De spiser jo hund i det landet der. De tenkte sikkert at han var det mye kjøtt på, svarer Åge.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter