Førsteinntrykk
Dette føles som alle kroers mor. Her blir du møtt av et stort elghode og reinsdyrgevir på veggen, skinnsofa, hyttemøbler, menyer skrevet med sprittusj og en rekke semitrailere på utsiden. Her blir du ikke møtt av skilt med wifi-passord eller elbil-ladere, men dialektord som «tausi» og «guta» på toalettdørene. Dette er en plass hvor jeg tror tida har stått stille i flere tiår. Over menyene henger det ei gigantisk skleiv, som er ganske representativ for konseptet. Og over isdisken henger naturlig nok et elghode. Nydelig solrik terrasse.
Meny
Her er det smørbrød-bonanza. Du kan få med enkel eller dobbel karbonade må vite. Ellers går det i klassikerne hamburgertallerken, kjøttkaker og løvsteik. Eksotiske alibiet er gyroskylling. Pluss for billig vaffel.
Mat
Den siste porsjonen brun bifflapskaus forsvant rett foran øynene på oss, og dermed ble det røkt svinekam med surkål og potet. Synd at lapskausen forsvant, fordi vi hørte gjetord om den før vi kom til kassa. Heldigvis var svinekammen en god erstatning. Potet og surkål nok til en turistbuss med tyskere. Til 170 kroner med kaffe så var det god valuta for pengene. Men litt ventetid ble det. Det var mange gjester denne dagen. Fotografen nøyde seg med et polarbrød med tomat og kokt skinke. Det smakte friskt og godt, og til 40 kroner så var det økonomisk fornuftig også.
Barnevennlig
Det finnes barnestoler og stellebord. Det var vel egentlig det. Lokalet er stort nok til å ha en lekekrok, så det kan være en mulig plan for neste sommer. Ingen egen barnemeny.
- Trondheim fortjener virkelig Michelin-stjerner i år
Service/renhold
Toalettene kunne vært renere, men god service og hyggelig personale. Bordene ble ryddet effektivt, men synd at de gikk tom for dagens middag. Litt språkforvirring, men ellers god stemning.
Totalinntrykk: 4
Dagens kunde: - Fikk ikke ertestuing
Kledd i svart skinn fra topp til tå kommer ekteparet Tormod (60) og Wenche Stensland (56) gående ut av Harran kro. De har vært på ferietur i Nord-Norge. Nå er de på vei hjem til Herre i Telemark.
- De virket veldig stressa innpå kroa. Vi skulle kjøpe kjøttkaker med ertestuing, men de hadde ikke ertestuing, bare grønnsaker, sier Wenche skuffet.
- Det var litt nedtur. Vi hadde jo forventet at de skulle ha ertestuing.
Test av seks spisesteder på Værnes
Tormod synes plassen virker grei, og de satt ute og spiste.
– Vi gjør helst det. Vi har kjørt i regn i hele dag, men nå har sola kommet, sier han fornøyd.
- Vil ha husmannskost
De kjører på en Harley Davidson Electra Glide 2008-modell, og de er kledd deretter.
– Vi har stoppet på omtrent alle kroene som er i Norge. Denne kommer ikke øverst, men heller ikke nederst, oppsummerer Tormod.
– Det er fint at de finnes langs veien, men det må være litt skikkelig husmannskost sier Wenche.
Paret har kjørt på kryss og tvers på tohjulingen i mange år, og de pakker ganske lett. De har en liten vogn bakpå som de fyller med det nødvendigste før de suser avgårde.
- Det blir en del kroer eller gatekjøkken. Det kommer an på hva vi har lyst på, sier det matchende paret og etterlater kun eksos og en gromlyd på parkeringsplassen.
Berkåk veikro kan skilte med Tesla-gründerens våte drøm og barnas paradis
Sandmoen kro stiller med hjemmelaget pudding og egen meny for yrkessjåfører
Kjell's kro i Levanger steker burgeren perfekt innimellom container-landskapet
Elgkroa i Inderøy har supermør peppersnadder og tiur som vokter vaffelen
Snåsakroa byr på uslåelig utsikt, sju desserter og pokemon-fangst