En mann i 40-årene ble reddet opp fra Verdalselva ved Grønnøra etter at han fikk problemer da han badet i elva tirsdag. Tre menn reddet ham opp fra elva og satte i gang gjenoppliving og hjertekompresjon. Deres innsats berget livet til mannen, skrev politiet på Twitter tirsdag kveld.

En av redningsmennene, Øystein Fossli, forteller at han ble klar over mannen i elva da en annen på elvekanten sa at det kom en kar flytende nedover elva. Da sto han allerede i elva med vann til brystkassa. Han var i elva for å bade og kjøle seg ned i varmen.

Løftet ham opp på skuldra

- Dermed la jeg på svøm ut i elva, forteller Fossli.

- Jeg så at det fløt opp et par føtter. Da forsto jeg alvoret, og svømte til jeg fikk tak i ham. Da jeg kom fram, løftet jeg ham opp på skuldra. Med det samme kjente jeg at jeg kunne stå på bunnen. Dermed klarte jeg å løfte ham opp over vannet. Da jeg kom nærmere land, kom det en til som tok tak i ene handa hans og vi fikk halt ham i land, forteller han.

Fossli er usikker på hvordan det hadde gått om det hadde vært for dypt til at han kunne stå på bunnen. Han sier de skjønte at de måtte sette i gang med livredning med en gang de fikk ham inn i vannskorpa.

Sliten etter svømmeturen

- Da ba jeg om at noen kunne ta over fordi jeg var ganske sliten, sier Fossli. Han forteller at det var mange folk på begge sider av elva og at andre tok over.

- Da begynte det å surkle i ham.

Politiet slår fast at de tre mennene reddet livet til mannen som var i ferd med å drukne.

- Det var ei nestenulykke i Verdalselva, sier politiets innsatsleder på stedet, Rune Reinsborg.

Sendt til sykehuset: Mannen i 40-årene ble sendt til sykehuset Levanger etter at han holdt på å drukne i Verdalselva.

Reddet livet til mannen

- En mann badet i elva og var omtrent midt i elva da han begynte å drive nedover. Fra land observerte folk at han fikk problemer. De så at hodet gikk under vannet, sier innsatslederen på stedet. Han forteller at tre menn fra begge sider av elva fikk reddet mannen opp.

- Da var han ikke i noe god form, og de måtte starte med gjenoppliving. Han kom seg etterhvert og var våken da han ble hentet med helikopter til sykehuset Levanger. Det er ikke tvil om at de tre som grep inn da de så at han fikk problemer, reddet livet hans, sier Rune Reinsborg. Det var mange som badet på samme sted.

- Gjorde det jeg skulle

- Jeg føler meg ikke som en helt. Jeg gjorde det jeg skulle, jeg. Det var mange folk som gjorde en bra jobb, sier Øystein Fossli som var den første som hoppet ut i elva og fikk tak i mannen.

- Hva føler du nå?

- Nei, nå har jeg begynt å få igjen roa, svarer han en times tid etter redningsdåden.

- Jeg var litt skjelven etterpå. Det var nok litt adrenalin som var i kroppen en periode.

Han forteller at han var på besøk hos kjente og at han var i elva for å bade siden det var så varmt.

- I dag var det rett at jeg dro hit, sier Fossli som understreker at det var flere helter ved elvebredden i Verdal.