Stensaker, som ble 73 år gammel, gikk bort etter lang tids sykdom. Han hadde en meget aktiv politisk karriere. Både lokalt, regionalt og nasjonalt har han satt politiske spor.

- Han har en betydelig ære for at Frp klarte å etablere seg i Trondheim og Trøndelag. På en tid der ikke mange dro lasset, gjorde han en kjempejobb. Et stort navn er nå borte, sier tidligere statssekretær og Frp-politiker Kristian Dahlberg Hauge.

- Et forbilde

Fylkesleder i Trøndelag Frp, Anita Gilde sier at Stensaker var et forbilde for henne da hun kom inn i politikken i 2002.

- Det er veldig trist at han er borte. Han har vært et forbilde for mange, og gjort et godt stykke arbeid gjennom mange år. Jeg har stor respekt for jobben han har gjort, og husker det var stort for oss ferskinger å få møte stortingsrepresentanter som han, sier hun.

To perioder på Stortinget

Stensaker ble valgt inn på Stortinget fra Sør-Trøndelag i 1997, og satt da i samferdselskomiteen. I sin andre periode fra 2001 til 2005 var han medlem i utenrikskomiteen. I 1977 ble han styremedlem i Sør-Trøndelag Frp, før han ble valgt som formann i 1980. I det vervet satt han i to perioder. Først til 1983, så 1986 til 1987. Han var også leder av fylkestingsgruppa fra 1981 til 1997, og satt i bystyret i Trondheim fra 1987–1991. Fra 2006 til 2014 var han varamedlem i Nobelkomiteen.

- Til tross for lang tids sykdom har han vært med på møtene i lokallaget inntil det siste, og det viser hvor mye politikken betydde for ham, sier Gilde.

- Ektefølt engasjement

Noe Dahlberg Hauge bekrefter.

- Han hadde et ektefølt engasjement som fulgte ham til det siste. Først og fremst var han en grundig politiker som var genuint opptatt av de saksområdene han jobbet med. De årene han var på Stortinget var viktige for Frps historie. I den tiden tok partiet steget opp til å bli et ansvarlig parti, sier han.

Dahlberg Hauge hadde sitt første møte med Stensaker for 22 år siden, og de hadde mye med hverandre å gjøre.

- Han var lojal, arbeidsom og en viktig bidragsyter for Frp gjennom alle år.

Begravelsen finner sted i Børsa kirke 10. august. Han etterlater seg kone og to barn.

Her er Christopher Stensaker (t.h.) avbildet på sin siste dag på Stortinget i 2005, sammen med de andre avtroppende representantene fra Trøndelag. Marit Arnstad, Aud Gaundalen, Morten Lund og Gunhild Øyangen. Foto: Håvard Bjelland