Kristian Williamsen er daglig leder i Nik Haugrønning AS, som holder til litt nedenfor der en syklist ble påkjørt på fylkesvei 707 på Rye på Byneset onsdag kveld.

Williamsen forteller at han har opplevd og sett en del skumle situasjoner de siste årene.

- Jeg har hatt hjertet i halsen noen ganger når unger ferdes her, det er veldig skummelt, sier han.

- Jeg ønsker at veiene blir tilrettelagt på en bedre måte. Det er utrolig lite oversiktlig, legger han til.

Williamsen mener at lysregulering kunne vært en mulighet for å få bedret situasjonen på området.

Vil ha fartshumper

Ulykken som skjedde på onsdag, var like utenfor Coop-butikken til Bjørn Tore Stensen. Han har ikke selv opplevd skumle situasjoner, men sier at det går fort forbi butikken med både biler og tungtrafikk.

- Jeg tror fartshumper kunne vært lurt, det går faktisk fortere enn fartsgrensa ned denne bakken, sier han.

Skal forlenge gang- og sykkelvei

Direktør for vegavdelinga i Trøndelag i Statens vegvesen, Eva Solvi, forteller at det er en sammenhengende gang- og sykkelvei forbi ulykkesstedet på sørsiden av veien.

- Det ligger ikke i budsjett eller planer noen spesielle andre tiltak enn at gang- og sykkelveien skal forlenges forbi skolen, sier hun.

Solvi forteller at stedet der ulykken skjedde, ikke er påpekt som ulykkespunkt. De har derfor heller ingen konkrete planer om trafikksikkerhetstiltak der nå, opplyser hun.

Skal det bli lysregulering krever det en viss trafikkmengde, opplyser Solvi - uten at hun kjenner til eksakt trafikktall for strekningen. Fartshumper vurders oftest på strekninger der det ikke er gode fasiliteter for gående og syklende, sier hun.

- Det kan godt være at vi kommer til å vurdere tiltak på strekningen hvis det viser seg å bli et trafikksikkerhetsproblem. Det er slike ting vi legger merke til, og det er ofte det som er utgangspunktet for forslag til endring i prioritering, sier direktøren.