- Søndag var det godt med en powernap på sofaen til svigermor sammen med minstedattera, sier regiondirektør i NHO, Tord Lien.

Tusen høydemeter og elleve kilometer sammen med mange av de sprekeste folka i Trøndelag, har tatt på. Søndag la han ut bilde av seg selv på sofaen med et rosa kosedyr over ansiktet. Teksten til bildet var: «Ingen motbakkeløp i dag».

- Det tar på å springe opp tusen høydemeter.

Dagen etter Storsylen Opp ble benyttet slik av Tord Lien. Her i vannrett stilling i sofaen til svigermor sammen med datteren. Foto: Privat

Kom ikke sist

To timer, ett minutt og seks sekund er fasiten for NHO-direktøren fra Nedalshytta og opp til Storsylen. Med det kom han på 153. plass av de 224 som deltok med tidtaking. 36 menn hadde dårligere tid enn Tord Lien. Han stilte i trimklassen med tidtaking.

Vinneren, Andreas Dahlø Wærnes fra Rindal, løp inn på tiden 1.05,57. I kvinneklassen var skiløperen Astrid Øyre Slind suveren. Hun ble tikket inn på 1.17,10.

- Da vi startet, så jeg at de fleste var yngre enn meg og også mindre enn meg sånn omfangsmessig, forteller 42-åringen.

Vel er han et konkurransemenneske, men han hadde aldri vurdert eliteklassen, forteller han etter at han er ferdig med sofapausen.

Målet er under to timer

Han var litt forkjølet da han sprang de tusen høydemetrene.

- Jeg er fornøyd med at jeg ikke kom på sisteplass, sier Lien og understreker at han er et konkurransemenneske og sprang det han var god for. Dessuten forteller han at målet var å springe på under to timer. Dermed må han springe Storsylen Opp en gang til.

- Jeg blir knust av de fleste, men klarer å ta igjen noen. Det er utrolig artig å vite at man er i stand til å komme foran noen.

Tok igjen flere i bratthenget

Fra Nedalshytta går det oppover et par kilometer før det flater ut fram til Syltjønna. De to siste kilometrene er stupbratte. Da går det rett til værs.

Dette er løypeprofilen til Storsylen Opp. Foto: Skjermbilde fra hjemmesiden til Storsylen Opp

- På flata var det mange som sprang forbi meg, men jeg tok igjen noen på vei opp det bratte henget, sier Tord Lien.

- Maratonløpere, syklister og langrennsløpere gikk på en smell i henget. Det er ikke nok å være godt trent for å springe i det bratte fjellterrenget. Du må ha gått en del i fjellet også, sier han.

Tord Lien gikk ikke på noen smell i bratta.

Her er Tord Lien og kompisen Morten Imbsen på toppen etter å ha brukt drøye to timer i motbakkeløpet Storsylen Opp. Foto: Privat

Går mye i fjellet

Treningsgrunnlaget er at han går, og har gått mye i fjellet. I tillegg prøver han å jogge fire ganger i uka.

- Det får jeg selvsagt ikke alltid til, sier han.

- Men jeg har heldigvis barn og kone som både liker og tåler å gå lange fjellturer. Dermed får jeg gått mye i fjellet, sier han og forteller at sjuåringen gikk Dronningruta i Vesterålen i sommer.

- Det er 800 høydemeter på en mil, sier han.

Dette er Liens beste turkamerater. Maia (7) og Aurora (11). Foto: privat

Til Skottland på fjelltur

Snart skal han til Skottland sammen med blant andre stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad fra Frp. Da skal de gå 5 500 høydemeter på fem dager.

På spørsmål om han tok bilder av seg selv i oppoverbakkene, flirer han til svar.

- Det var tungt nok å springe og helt uaktuelt å stoppe for å ta fram mobilen. Jeg orket ikke en gang å legge inn en snus. Det var bare å peise på. Men uansett konkurranseinstinkt, er dette en fantastisk turopplevelse.

Turkameratene: Kona Kristin Reitstøen og minstedattera Sunniva (seks måneder).

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.