Bjørn Lien er en av naboene som er frustrert over at Trondheim kommune ikke prioriterer å bygge ferdig nordre del av Strandveiparken på Lademoen. Området ble regulert til park i 2002, og Statens veivesen fullførte sin del av parken i 2014.

Blikkskur fra 1980

På den nordre delen av parken står det et skur, som tidligere eier fikk pålegg om å rive for over ti år siden. Beboere på Lademoen mener at skuret, som eies av Statens vegvesen, skjemmer omgivelsene i nabolaget. De er også bekymret for barna som leker på taket.

- Dette er et grelt eksempel, som viser at kommunen ikke bryr seg om bydelen vår. Skuret er nedtagget, dårlig vedlikeholdt og til stor sjenanse. Lademoen er den fattigste bydelen i Trondheim. Barna trenger sårt et grøntområde, og jeg er skuffet over at politikerne lar parken forsvinne. Vi som bor her vil ha parken de sier at de skal lage, sier Lien, som har kjempet for at parken skal bli ferdig i flere år.

- Er ikke resten av Strandveienparken nok?

- Egentlig ikke. Normalt er det fullt på lekeplassen. I tillegg har ikke skuret noe i en barnepark å gjøre. Skuret benyttes ofte til klatring av nabolagets barn via en konteiner. Når de blir ivrige kan de fort ramle ned, og jeg er bekymret for sikkerheten deres. I tillegg synes folk det er greit å forsøple og urinere rundt skuret, sier Lien.

NEDTAGGET: Bjørn Lien beskriver blikkskuret som nedtagget og lite vedlikeholdt. I tillegg er det ikke en trygt at barna bruker det som lekeplass. Her ønsker han at det heller skal bli en park for barna. Foto: Richard Sagen

SV og Rødt har engasjert seg

I gjeldende økonomiplanperiode er det ikke er satt av midler til tiltak i Strandveiparken. Etter forespørsel fra Ingrid Marie Sylte Isachsen (SV), hadde byutviklingskomiteen orientering om parken i november.

- Det er dumt at vi krever at utbyggeren skal rive, men så gjør ikke kommunen sin del. Jeg synes det er synd, og tok tak i det med en gang jeg ble informert. Jeg har tro på at vi kommer til å få det til, for nå ruller ballen. Jeg håper det vil bli lagt inn i neste års budsjett, uavhengig av om SV er i flertall eller ikke.

Roald Arentz (R) har sendt en interpellasjon om Strandveiparken til bystyret i mai, som vil bli behandlet sent i høst.

- Det har bygget seg opp en langvarig irritasjon over at jobben med Strandveiparken ikke blir ferdiggjort. Skuret er stygt, og blir det fjernet vil det gjøre inngangen til Svartlamon penere. Parken som er der til nå er en suksess, og da bør resten også ferdigstilles. Det er jo en veldig liten sak, så det er dumt kommunen ikke har klart å finne midler i budsjettet.

Kan få økonomiske konsekvenser

Varaordfører Ola Renolen (MDG) forteller at han støtter innholdet i interpellasjonen fra Rødt, men at han likevel ikke kan love hvor raskt det vil bli prioritert.

- Vi er enige i at dette må fikses, men det må vektes opp mot andre ting. Vi støtter at det kommer på lista over ting som skal gjøres, men hvor fort kan jeg ikke si. Antageligvis kommer det nok tidligst inn i budsjettet for 2020.

Dersom det må fjernes forurensende masser i parken kan det få ukjente økonomiske konsekvenser, og i verste fall være snakk om millionbeløp.

- Det kan fort bli et mye dyrere prosjekt enn man tror når vi har begynt å grave, sier Renolen.

Vedlikehold av andre parker like viktig

Statens vegvesen bruker skuret som lagerplass og sykkelparkering i forbindelse med sitt prosjektkontor på Lademoen Stasjon.

- Det blir veldig bra når kommunen får ferdigstilt siste del av parken, men kommunen må også ta vare på de eksisterende parkene før de bygger nytt. Det må settes av tilstrekkelig penger til vedlikehold og drift av parker, for det er flere eksempler i Trondheim hvor det ikke skjer, sier Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen.

Han opplyser om at de er forberedt på å flytte ut fra bygningen og at de har god dialog med kommunen.

PJUSKETE: Vidar Sundal fra Heimdal leker med datteren Thelma Sundal i Strandveiparken. Han synes blikkskuret ser pjuskete ut, og at det er en god idé med park på dette området i stedet. Foto: Richard Sagen