Klokken 11.00 torsdag formiddag ga Fylkesmannen muntlig fellingstillatelse for bjørn i Stjørdal og Selbu.

- Tillatelsen er gitt på bakgrunn av at det er funnet tre ferske kadavre i Sona-området i Stjørdal, sier seniorrådgiver hos Fylkesmannen, Inge Hafstad.

Én sau er funnet i Tverrsona, én ved Dyrdalsvollen, på grensa mellom Stjørdal og Selbu, og den siste i Hevla, like øst for Tverrsona, skriver Trønder-Avisa.

Hafstad forteller at de tre kadavrene som er funnet er rundt en til to dager gamle. Det skal være én bonde som eier alle tre sauene.

- Tillatelsen gjelder for sørdelen av Stjørdal og norddelen av Selbu. I prakis mellom E14 i Stjørdal og fv. 705, sier Hafstad.

Det skal være fire bjørner i nabokommunen Meråker, og hittil i år er det dokumentert om lag 80 sau tatt av bjørn i Meråker kommune. Hafstad utelukker ikke at det er en av bjørnene fra Meråker som nå befinner seg i Stjørdal.

- Det er vanskelig å spekulere i om den er fra Meråker. Samtidig er det ikke så langt fra Meråker til området kadavrene er funnet i.

Tillatelsen varer til fredag 17. august. Den omfatter ikke binne med unger.

- Det kan ikke Fylkesmannen gi tillatelse til. Den myndigheten ligger hos Miljødirektoratet, sier Hafstad.

En av bjørnene i Meråker skal være binne med unger, derfor er tillatelsen trukket tilbake i kommunen. Det er uvisst om bjørnen i Stjørdal er binne med unger.