Mellom fredag 17. august klokken 21.00 og mandag 20. august klokken 06.00 kan du ikke kjøre over Sluppenbrua i Trondheim.

Da blir nemlig brua stengt for trafikk i begge retninger.

Les også: Slik har trafikkbildet i Trondheim endret seg mens du var på ferie

Skal legge ny asfalt

Eksisterende asfalt på brua skal freses bort, det skal repareres dekkeskader og legges ny asfalt, ifølge en pressemelding fra Statens vegvesen.

- For å redusere ulempene for trafikantene, legger vi opp til intensivt arbeid over ei helg, sier byggeleder Linda Pettersen i Statens vegvesen i pressemeldingen.

- På grunn av at vi skal reparere skader i selve brudekket, er det ikke mulig å holde brua åpen for trafikk i ett felt mens arbeidet pågår, fortsetter Pettersen.

De omtalte skadene i brudekket er skader som kan oppstå idet asfalten blir freset bort, ifølge Even Stølan, som også er byggeleder i Statens vegvesen.

- Hvorfor gjør dere dette asfaltarbeidet nå?

- Det er mye trafikk på brua og asfalten slites og blir sporet. Det finnes krav til spordybde, og da må vi asfaltere igjen i påvente av ny bru, sier Stølan.

Les også: Her får du kjøre i 100 km/t til våren

Gående og syklende kan passere

Brua stenges for all trafikk og ferdsel, også utrykningskjøretøy. Omkjøring vil bli skiltet, ifølge pressemeldingen.

Gående og syklende vil imidlertid kunne passere på gang- og sykkelveien.

- Det er stor trafikk over brua, og vi varsler om stengningen i god tid slik at folk får anledning til å planlegge kjøringen, og eventuelt legge inn ekstra tid, denne helga, sier Linda Pettersen.

Les også: Når politikerne skal avgjøre skjebnen til Olav Tryggvasons gate, får de vite hvordan gående opplever prøveprosjektet. Busspassasjerer og bilister blir ikke spurt.

Satte opp forskalingsstøtter under brua

Dagens Sluppen bru ble bygget i 1954, mens brufundamentene er fra 1864. Daglig trafikkeres brua av rundt 10 000 kjøretøy (2017).

I 2011 ble brua stengt en periode fordi den var i ferd med å kollapse. I 2017 ble det satt opp forskalingsstøtter under deler av brua fordi Statens vegvesen var bekymret for at en bærebjelke skulle falle sammen.

STØTTER: I 2017 ble det satt opp forskalingstøtter under deler av Sluppenbrua. Foto: Martin Andersen

Les også: Sluppen bru stengt på ubestemt tid

Ny bru kan være ferdig i 2021

Byggestart for den nye brua på Sluppen, som skal hete Nydalsbrua, blir trolig i 2019. Brua kan da tidligst stå klar i 2021, ifølge Miljøpakkens nettsider.

Nydalsbrua får fire kjørefelt og vil gå fra en ny rundkjøring som skal bygges utenfor brannstasjonen, over elva og til en ny rundkjøring utenfor det som blir tunnelåpning for den fremtidige Byåstunnelen.

Les også: Dropper fire felt i Osloveien, og går for sykkelvei til 100 milloner. Slik kan de nye veiene på Sluppen bli seende ut.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter